Στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της Παθολογικής Κλινικής του Νομαρχιακού Νοσοκομείου

09:02 21/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την έντονη διαμαρτυρία του και τον προβληματισμό του για τις συνθήκες που επικρατούν στην Παθολογική κλινική του Νομαρχιακού Νοσοκομείου εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου.
Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό, της πτώσης τμήματος της ψευδοροφής σε διάδρομο της Παθολογικής, το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου -κατόπιν πρότασης του δημοτικού συμβούλου Στέλιου Καμπούρη- αποφάσισε να συζητήσει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος. Στη συζήτηση θα κληθούν εκτός από τη Διοικητή του Νοσοκομείου, οι δύο βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων όπως

το Επιμελητήριο και το Εργατικό Κέντρο.
Να σημειωθεί ότι η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία, αφού μειοψήφησε η πρόταση του δημοτικού συμβούλου Μάρκου Σκούφαλου για έκδοση σχετικού ψηφίσματος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του σώματος.
Εν τω μεταξύ έχει εκκενωθεί η πτέρυγα της Παθολογικής και γίνεται σχεδιασμός για μεταφορά της Κλινικής σε άλλο κτήριο.

Παρέμβαση Μιχαηλίδη
Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Αντρέας Μιχαηλίδης ζήτησε την αποστολή από το Υπουργείο Υγείας τεχνικού κλιμακίου για σχετικό έλεγχο καθώς και να επισκεφθεί τη μονάδα η Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ κα Ιορδανίδου για να υπάρξει συντονισμός των ενεργειών.
Όπως επίσης μας ενημέρωσε η τεχνική μελέτη που είχε υποβληθεί επί προσωρινής διοίκησης της κας Βουτιέρου έχει εγκριθεί από το Υπουργείο και αναμένεται να υπάρξει εξέταση τόσο της αξιοποίησης της δωρεάς του ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου όσο και η ένταξη στο τρέχον ΕΣΠΑ.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα