Στο υπουργείο Δικαοσύνης ο δήμαρχος Ικαρίας για την κατάργηση των υποθηκοφυλακείων

10:35 26/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Πέμπτη 21/7 στην συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κ. Κοσμάτο ο Δήμαρχος Ικαρίας κ. Σ. Σταμούλος παρουσίασε την κατάσταση που υπάρχει στο νησί σχετικά με τις εποπτευόμενες από το υπουργείο υπηρεσίες και εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του δήμου σχετικά με την κατάργηση των νησιωτικών υποθηκοφυλακείων, όπως αυτή αποτυπώνεται και στην παρέμβαση του δήμου από τις 5/7 στην διαβούλευση του σχετικού

νομοσχεδίου. Από την πλευρά του ο Γ.Γ είπε ότι : «Αποφασίστηκε κατόπιν της διαβούλευσης που ακολούθησε το σχέδιο νόμου να υπάρξει εξαίρεση σε Ικαρία και Σαμοθράκη, όπου θα διατηρηθεί η υπάρχουσα δομή ως το 2020 οπότε και τα κτηματολογικά γραφεία θα αντικαταστήσουν οριστικά τα υποθηκοφυλακεία τα οποία θα λειτουργούν ως αρχεία μόνο». Παραπέμποντας στα άρθρα 1 παράγραφος 5 & 8 παράγραφος 3, των μεταβατικών διατάξεων.
Σχετικά με τα ειρηνοδικεία Αγίου Κηρύκου και Ευδήλου, είπε ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για να καταργηθούν, ωστόσο δεν δεσμεύτηκε σε κάτι που να αφορά την επαναλειτουργία του ειρηνοδικείου Ευδήλου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

Keywords
Τυχαία Θέματα