Συγκρότησε επιτροπή αλληλεγγύης και διεκδίκησης το Εργατικό Κέντρο

00:01 10/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην συγκρότηση επιτροπής Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης  προχώρησε  το Εργατικό Κέντρο Σάμου και καλεί  τα Δ.Σ. των Σωματείων του νησιού, τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών, γυναικών,  γονέων και κηδεμόνων και όλους τους μαζικούς και λαϊκούς φορείς, προκειμένου να  συζητήσουν και να οργανώσουν  από κοινού την αγωνιστική τους δράση, με σημαντικό σταθμό την Απεργία της 26ης Νοέμβρη.

Η σύσκεψη  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου

με αφορμή τον φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου που «επιτάσσει να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας και στήριξης εργαζομένων, εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και γενικά όλων των κατοίκων».

Το διεκδικητικό πλαίσιο που θα τεθεί ως βάση για την συζήτηση είναι:

 

 Να εξασφαλιστεί στέγη, διατροφή και είδη πρώτης ανάγκης σε όσους χρειάζεται. Να μην παραμένει άλλο ο κόσμος σε σκηνές.  Να ελεγχθούν όλοι οι εργασιακοί χώροι. Πολλοί λειτούργησαν αμέσως μετά το σεισμό χωρίς να ελεγχθούν. Πολλοί λειτουργούν ακόμη ενώ τα κτήρια που στεγάζονται έχουν χαρακτηριστεί «κίτρινα».   Να ελεγχθούν και να αποκατασταθούν όλα τα δημόσια κτίρια. Προτεραιότητα στα σχολεία, για να μη χάσουν για άλλη μια χρονιά τα παιδιά μας την επαφή με το σχολείο. Να δοθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα κονδύλια για επισκευές. Δε θα ανεχτούμε προσωρινές λύσεις τύπου κοντέινερ, να γίνουν μόνιμες.   Άμεσα να αποκατασταθούν οι ζημιές σε υποδομές όπως τα οδικά δίκτυα πχ Αυλάκια.   Να δοθεί έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ  για την κάλυψη των πρώτων άμεσων αναγκών.   Καμιά απόλυση εργαζομένου. Να τεθούν σε αναστολή σύμβασης όλοι οι εργαζόμενοι που οι χώροι δουλειάς τους έχουν υποστεί ζημιές ή παραμένουν κλειστοί, ως την αποκατάστασή τους.   Να πάρουν αυξημένο επίδομα ανεργίας όλοι οι άνεργοι σε Σάμο και Ικαρία χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.Αποζημιώσεις 100% σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, επιχειρήσεις και όσους έχουν πληγεί (κτήρια, υλικοτεχνική υποδομή, αυτοκίνητα κλπ). Μέτρα ουσιαστικής στήριξής τους για όσο καιρό παραμένουν κλειστές οι επιχειρήσεις τους.Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και όλες τις δομές υγείας των νησιών. Να θωρακιστεί το σύστημα υγείας στα νησιά.Απαλλαγή των πληγέντων από εφορία και δάνεια τραπεζών. Κανένας πλειστηριασμός, κατάσχεση, διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου.  Μαζικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό  Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.  Να μην κατατεθεί το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

 

 

The post Συγκρότησε επιτροπή αλληλεγγύης και διεκδίκησης το Εργατικό Κέντρο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα