Συναντήσεις του Π. Πολάκη στο Δήμο Κισσάμου

19:19 14/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σειρά επισκέψεων και συναντήσεων με φορείς και υπηρεσίες της Κισάμου πραγματοποίησε, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Παύλος Πολάκης.

Αρχικά ο βουλευτής με όλο το κλιμάκιο συναντήθηκε με αγρότες, εκπροσώπους της ομάδας παραγωγών και κατοίκους από την περιοχή του Πλατάνου, στα Φαλάσαρνα. Εκεί είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα που τους απασχολούν, με έμφαση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κυρίως οι αγρότες της περιοχής.

Ο κ. Πολάκης

εξέφρασε τη συμπαράσταση του, τονίζοντας ότι δεν περιορίζεται μόνο στα λόγια, καθώς οι παρεμβάσεις μέσω του θεσμικού του ρόλου είναι συχνές με μια σειρά επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή και ταυτόχρονα κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την επίλυση και ενίσχυση των αγροτών.

Στην συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Κισάμου, όπου δήλωσε απογοητευμένος για δύο τουλάχιστον προσωπικές του διαπιστώσεις: «Η πρώτη ότι φέτος όχι μόνο δε λειτούργησε καθόλου ο Ιατρικός Σταθμός που είχε δημιουργηθεί στο Ελαφονήσι, αλλά ακόμα και ο οικίσκος που τον στέγαζε απομακρύνθηκε από εκεί και μεταφέρθηκε στο Κ.Υ για να καλύψει άλλες ανάγκες της υπηρεσίας. Η δεύτερη διαπίστωση πως ο ανελκυστήρας του Κ.Υ. που ήταν επί χρόνια εκτός λειτουργίας και αντικαταστάθηκε με ενέργειες της προηγούμενης Διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, παραμένει εδώ και μήνες ανενεργός, χωρίς να έχει αποκατασταθεί μια βλάβη που προέκυψε και καθιστώντας αδύνατη την εξυπηρέτηση των υπερηλίκων ασθενών στα ιατρεία και τις υπηρεσίες του δευτέρου ορόφου του κτιρίου».

Τέλος μαζί με το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που τον συνόδευε, επισκέφτηκε τον Δήμο Κισάμου, όπου ο δήμαρχος, Γιώργος Μυλωνάκης και οι αντιδήμαρχοι, του εξέθεσαν τα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο, με προτεραιότητα την έλλειψη τεχνικής υπηρεσίας.

Ο κ. Πολάκης επανέφερε πάλι την πρόταση να αξιοποιηθούν οι περί τους είκοσι εργαζόμενοι μηχανικοί που είχαν προσληφθεί στον Ο.Α.Κ. από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την καταγραφή των καταστροφών που είχαν προκληθεί από τις θεομηνίες του 2018 και οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει το έργο για το οποίο είχαν προσληφθεί, ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους και βρίσκονται χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο τώρα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα