Αυστριακός ΥΠΕΣ: Απόλυτη η εμπιστοσύνη της Βιέννης στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

11:32 25/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο μεταναστευτικό εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νιχάμερ κατά τη συνάντησή του την Τρίτη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προσφυγικό και ασφάλεια στη συνάντηση Αυστριακού ΥΠΕΣ-Μ. Χρυσοχοΐδη

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η κλιμακούμενη και προκλητική στάση της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

εξέφρασε στον κ. Νιχάμερ την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για τη στήριξη των ελληνικών θέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την Αυστρία.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, ο κ. Νιχάμερ εξέφρασε «την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση ενός εκρηκτικού προβλήματος που απειλεί τα ελληνικά σύνορα που είναι και σύνορα της Ευρώπης». Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε εκ νέου την ετοιμότητα της χώρας του να συνδράμει περαιτέρω την Ελλάδα έμπρακτα, όπως ήδη πράττει η Αυστρία.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα