Συνάντηση Μηταράκη με Δημάρχους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου-Τι είπαν για αποσυμφόρηση και κλειστά κέντρα

00:01 4/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού εν μέσω πανδημίας συζήτησε με τους αυτοδιοικητικούς φορείς της Λέσβου, με την ηγεσία της αστυνομίας και του λιμενικού καθώς και με συνδικαλιστές, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, σήμερα Κυριακή 3 Μαΐου, στη Λέσβο.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και “έγινε απολογισμός των τελευταίων

μηνών στο μεταναστευτικό, με τη σημαντική μείωση των ροών, την αύξηση των επιστροφών, το πολλαπλασιασμό των αποφάσεων ασύλου. Προσπαθούμε ν αντιμετωπίσουμε μια διπλή κρίση την κρίση δημόσιας υγείας και το μεταναστευτικό είναι απαραίτητη η συνεργασία και νομίζω ότι αυτό αρχίζει να επιτυγχάνεται σε ένα πολύ καλύτερο βαθμό από ότι πριν λίγους μήνες. Το κρίσιμο είναι να ολοκληρώσουμε την δημιουργία μικρότερων κλειστών δομών στα νησιά αντί των ανοιχτών μεγάλων δομών και έτσι να υπάρχει και ουσιαστική αποσυμφόρηση και ένα ισχυρότερο αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.”

Αμέσως μετά την επίσκεψή του στο ΚΥΤ της Μόριας, ο κ. Μηταράκης επισκέφτηκε την Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου και στη συνέχεια είχε συνεργασία με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη.

Στη συνέχεια μετέβη στο Δήμο Δυτικής Λέσβου όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, όπως και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή Ν. Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, στο κεντρικό κτήριο του Δήμου, με τη συμμετοχή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Στρατή Γελαγώτη, των επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου κ.κ. Χήρα, Συκά και Ζαφείρη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Άρη Ελευθερίου. Σε δεύτερη φάση, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με τους αντιδημάρχους των ενοτήτων που επιβαρύνονται από το μεταναστευτικό, η οποία ήταν ανοιχτή για τους εκπροσώπους του Τύπου και τους πολίτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου στην τοποθέτησή του προς τον Υπουργό, υποστήριξε πως η συνάντηση αυτή έπρεπε να είχε γίνει αρκετούς μήνες νωρίτερα, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα είχαν αποφευχθεί πολλά ατυχή γεγονότα. «Οι δημότες της Δυτικής Λέσβου νιώθουν ότι δεν τους υπολόγιζε κανείς από την κυβέρνηση. Είναι στο χέρι σας να οικοδομηθούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί τους που από την πρώτη ημέρα της εκλογής του υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρος. Επαναλαμβάνοντας τη θέση του δημοτικού συμβουλίου της Δυτικής Λέσβου: «αποσυμφόρηση του νησιού, καμία νέα δομή στη Λέσβο».

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση σε πολύ καλό επίπεδο και κλίμα με τους επικεφαλής των παρατάξεων, με το Δήμο Δυτικής Λέσβου να έχει την ευκαιρία να «συστηθεί» στον Υπουργό και να αναπτύξει συνολικά τα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και επηρεάζονται από το μεταναστευτικό. Με πιο χαρακτηριστικό εκείνο του τουρισμού.

Στην συνέχεια ο κ. Μηταράκης συναντήθηκε στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής με τους προέδρους των κοινοτήτων που γειτνιάζουν με τον ΚΥΤ της Μόριας, όπου και κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των χωριών, ενώ στη συνέχεια είχε συζητήσεις και με τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Από το λιμάνι Μυτιλήνης, αμέσως μετά το τέλος της επίσκεψής του στο Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος ο κ. Μηταράκης δήλωσε: “Οφείλουμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της αστυνομίας και του λιμενικού, για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα μας”.

 

The post Συνάντηση Μηταράκη με Δημάρχους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου-Τι είπαν για αποσυμφόρηση και κλειστά κέντρα appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα