Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για το ν/σ για τα «ενήμερα» δάνεια

12:07 5/6/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Με την ακρόαση των αρμόδιων φορέων συνεχίζεται σήμερα, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ευνοϊκή μεταχείριση δανειοληπτών με ενήμερα δάνεια. Πρόκειται για την Ένωση Τραπεζών, την Τράπεζα της Ελλάδος, το ΙΝΚΑ, τη ΓΣΕΕ, την Εκτελεστική Γραμματεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας
Ατόμων με Αναπηρία, τον Συνήγορο του Καταναλωτή, την ΕΚΠΟΙΖΩ, την Πανελλήνια Ομοσπονδία του ΙΚΑ και το ΔΣΑ. Σημειώνεται ότι δεν παρίσταται εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας, για το λόγο αυτό απέστειλε υπόμνημα στην επιτροπή. Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της επιτροπής, δύο μέλη της, ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΠΑΣΟΚ και η Ασημίνα Ξηροτύρη από τη ΔΗΜΑΡ, δήλωσαν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής τους συνέντευξης στον ΑΝΤ1, ότι θα ζητήσουν από την κυβέρνηση να συμπεριλάβει στο συζητούμενο νομοσχέδιο ρητή διάταξη για το πάγωμα των πλειστηριασμών έως το τέλος του 2014 ή το τέλος του 2015.

Χθες, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα αλλαγής της απόφασης για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Εξήγησε πως ο προβληματισμός, που εξεφρασε για τις αναστολές πλειστηριασμών, που σωρεύονται από το 2008 -2009, αφορά στην προστασία της αξίας της ιδιοκτησίας.

Σχετική είδηση:
Στη Βουλή το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων
Ένταση για το «κατεπείγον» του νομοσχεδίου για τους «ενήμερους δανειολήπτες» - Τη Δευτέρα η συζήτηση
Keywords
Τυχαία Θέματα