Συνεδρίαση προέδρων ΕΛΜΕ για απεργία - Κεδίκογλου: Δεν υπήρχε άλλη λύση - Κανονικά οι εξετάσεις

13:39 15/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Δεν υπήρχε άλλη λύση από την επίταξη των καθηγητών, δεν ήταν δυνατόν να παραταθεί η αγωνία 100.000 παιδιών και των οικογενειών τους, είπε στη ΝΕΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, επαναλαμβάνοντας ότι οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά. Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι οι μη συμμορφωθέντες εκπαιδευτικοί θα υποστούν τις συνέπειες του νομού. Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ
συνεδριάζουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να λάβουν οριστική απόφαση για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Στην συνέλευση επικρατεί έντονος προβληματισμός για το πώς θα κινηθούν από εδώ και στο εξής οι καθηγητές οι οποίοι τάσσονται υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων αλλά από τις 12 το μεσημέρι σήμερα είναι επιστρατευμένοι.

Σχετική είδηση: Σε ισχύ το μεσημέρι η επιστράτευση - Κανονικά οι Πανελλαδικές διαβεβαιώνει η Κυβέρνηση

Η απόφαση, πάντως, έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα αφού οι πανελλαδικές εξετάσεις, που αρχίζουν την Παρασκευή, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, θα γίνουν κανονικά λόγω της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών. Η γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ απευθύνει νέο αίτημα προς την ΑΔΕΔΥ για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Παρασκευή 17 Μαΐου ημέρα έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων.

Επίταξη δημοτικών σχολείων

Έγγραφα επίταξης προς ορισμένες σχολικές μονάδες δημοτικών σχολείων απέστειλε το υπουργείο Παιδείας. Κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν ότι κάθε χρόνο ορισμένα δημοτικά σχολεία λειτουργούν επικουρικά για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων και επειδή φέτος έχουν επιταχθεί τα γυμνάσια και τα λύκεια, κρίθηκε απαραίτητο να σταλούν αντίστοιχα έγγραφα και για τα συγκεκριμένα δημοτικά σχολεία.

Εντωμεταξύ, θετικότερες ρυθμίσεις για τις μεταθέσεις των υπεράριθμων δασκάλων και καθηγητών, περιλαμβάνει το τροποποιημένο προεδρικό διάταγμα, που κατέθεσε στο ΣτΕ ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Keywords
Τυχαία Θέματα