ΣΥΡΙΖΑ για έκθεση ΟΟΣΑ: «Ξηλώνεται η εικόνα τεχνητής αισιοδοξίας» - Η αντίδραση της ΝΔ

14:12 30/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μιλάει για «το failure story της κυβέρνησης» από τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, η οποία αναφέρει ότι «αντίστοιχες δηλώσεις οδήγησαν την Ελλάδα στο μνημόνιο».

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑΣυγκεκριμένα στο σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ
τονίζει:

«Οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ περί συνέχισης της ύφεσης για έβδομη συνεχόμενη χρονιά και εκτίναξη της ανεργίας δεν έρχεται μόνο να διαψεύσει την χτεσινή έκθεση της ΤτΕ, αλλά και τις εκθέσεις της τρόικας, δηλαδή των εμπνευστών του μνημονιακού προγράμματος λιτότητας. Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών, «υπνωτισμένοι» και οι ίδιοι από τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού για ανάκαμψη και επενδύσεις, έρχονται τώρα να διαψεύσουν και τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ, που δεν φημίζεται για τις αντιμνημονιακές του θέσεις. Είναι οι ίδιοι που κλείνουν τα μάτια μπροστά στις δραματικές επιπτώσεις του μνημονίου στην ανεργία, στη φτώχεια, στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Δεν έχουν να προτείνουν τίποτα άλλο από την αύξηση στη δοσολογία του ίδιου φαρμάκου λιτότητας, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και ιδιωτικοποιήσεις. Προτείνουν δηλαδή ακριβώς αυτά που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Η εικόνα τεχνητής αισιοδοξίας που προσπαθεί να οικοδομήσει η κυβέρνηση ξηλώνεται καθημερινά, αντιμέτωπη με την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Το success story της κυβέρνησης είναι στην πραγματικότητα μια ιστορία αποτυχίας και καταστροφής, οικονομικής και κοινωνικής χρεοκοπίας, διανθισμένη με ψεύτικες υποσχέσεις και εκβιασμούς»
Η αντίδραση της ΝΔΑπό το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, για το “failure story”, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Αντίστοιχες δηλώσεις περί “Τιτανικού”, αλλά και εξαγγελίες, όπως “λεφτά υπάρχουν”, που σήμερα υιοθετεί απολύτως ο ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησαν την Ελλάδα στο μνημόνιο. Καταλαβαίνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χαιρόταν με την αποτυχία της Ελληνικής Οικονομίας. Γιατί, προφανώς, μιλάει για “failure story”, προσπαθώντας να μην αφήσει τη χώρα να απογειωθεί και να βγει από το μνημόνιο. Να είναι βέβαιος πως δεν θα τα καταφέρει».
Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑΣτην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, απάντησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ λέγοντας:
«Είναι αλήθεια ότι έχουμε πάθει ίλιγγο από την…απογείωση της ελληνικής οικονομίας. Αυτό που εξακολουθούμε να μην καταλαβαίνουμε είναι γιατί ο πρωθυπουργός δεν αποδέχεται τη δημόσια πρόσκληση που του απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για δημόσιο διάλογο. Θα δοθεί έτσι η δυνατότητα στην κυβέρνηση να υπερασπιστεί την πολιτική της απέναντι σε "κακόβουλα" σχόλια περί "failure story"».
Ο Σκουρλέτης για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τηλεμαχίαΓια «πρόκληση πανικού» στην ΝΔ από την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την πραγματοποίηση τηλεοπτικού ντιμπέιτ, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι «υπάρχει ένας πανικός από την ΝΔ απέναντι σε μια πρόταση, η οποία είναι εντελώς μέσα στη λογική της δημοκρατικής πολιτικής αντιπαράθεσης».

Εξηγώντας δε τους λόγους, που ώθησαν τον κ. Τσίπρα να κάνει την πρόταση αυτή, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι :

«Τον τελευταίο χρόνο, ο πρωθυπουργός έχει εμφανιστεί μόνο δύο φορές στη Βουλή. Έχει καταργήσει, δια της απουσίας του, την «Ώρα του Πρωθυπουργού», δεν απαντάει και προφανώς, αυτό είναι μια συνειδητή πολιτική επιλογή. Είναι ο φόβος απέναντι στο δημοκρατικό διάλογο και προφανώς είναι η, εκ μέρους του, αδυναμία να υπερασπιστεί την πολιτική του, για την οποία οι περισσότεροι έχουν καταλάβει ότι έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι υπάρχει μια ειλικρινής λαϊκή απαίτηση, ο κόσμος να δει τους αρχηγούς των δυο μεγάλων κομμάτων να κουβεντιάζουν και διερωτήθηκε «τι φοβάται ο κ. Σαμαράς;».

Εάν τα πράγματα, λοιπόν, είναι όπως τα λέει ο κ. Σαμαράς, ότι υπάρχει φως στο τούνελ, ότι η οικονομία της Ελλάδας σταθεροποιείται και στο εσωτερικό και διεθνώς, γιατί λοιπόν να μην δοθεί η δυνατότητα με επιχειρήματα να υποστηρίξει αυτή την πολιτική, διερωτήθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης.
Keywords
Τυχαία Θέματα