«Συστήνεται ειδικό ταμείο για την Κοινωνική Οικονομία», ανακοίνωσε ο Αλ. Χαρίτσης

18:28 12/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπερβαίνει το 1,5 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός των αιτήσεων χρηματοδότησης από κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), που έχουν υποβληθεί στις νέες δράσεις επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ, πριν εκπνεύσουν οι προθεσμίες και των τεσσάρων προγραμμάτων. Εντός του 2016, θα ενεργοποιηθούν, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, κονδύλια ύψους 57 εκατ. ευρώ για τη σύσταση και λειτουργία σε κάθε Περιφέρεια ενός Κέντρου Στήριξης και Προώθησης της Κοινωνικής Οικονομίας ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας,

Αλέξης Χαρίτσης.

Σε ομιλίες του στο ΚΘ’ Πανελλήνιο συνέδριο των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ) στη Βέροια και στην περιφερειακή συνάντηση που συνδιοργανώθηκε από το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και τον δήμο Κοζάνης, ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε ότι «επιπλέον 80 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν, μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ), στη στήριξη των κοινωνικών επιχειρήσεων τοπικού ή περιφερειακού χαρακτήρα».

Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «οι κοινωνικές επιχειρήσεις συμμετέχουν για πρώτη φορά στα προγράμματα του ΕΣΠΑ αλλά και στον αναπτυξιακό νόμο, όπου εντάσσονται με ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι σύντομα συστήνεται «ειδικό ταμείο για την Κοινωνική Οικονομία με σκοπό τη χρηματοδοτική στήριξη των κοινωνικών επιχειρήσεων» (ενίσχυση με κεφάλαια εκκίνησης, κάλυψη μισθολογικού κόστους, παροχή μικροπιστώσεων κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα