Τα «Σινεμά του Κόσμου» στην ΕΡΤ1

01:19 11/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στον κινηματογράφο «The Tuschinski» είναι αφιερωμένο το τρίτο επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Σινεμά του Κόσμου» (Mythical Cinemas), παραγωγής Γαλλίας 2016, την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 και ώρα 17:00 στην ΕΡΤ1.

Η σειρά, εμπνευσμένη και σχεδιασμένη από τον παραγωγό Joel Farges, μέσα από την παρουσίαση έξι ιστορικών κινηματογράφων απ’ όλο τον κόσμο (Τσεχία, ΗΠΑ, Χιλή, Ελλάδα,

Ολλανδία, Κούβα), επιχειρεί να κάνει μια αναδρομή στο σινεμά αλλά και στην ιστορία κάθε χώρας, έτσι όπως αυτή αντανακλάται μέσα στις ταινίες της.

Επεισόδιο 3ο: «The Tuschinski»

Το Άμστερνταμ φιλοξενεί έναν από τους πιο όμορφους και πολυτελείς κινηματογράφους στον κόσμο. Η εντυπωσιακή πρόσοψή του θυμίζει ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Μόλις όμως μπεις μέσα και παρατηρήσεις τα έργα ζωγραφικής Art Deco,τα μεγαλοπρεπή μπρούντζινα φωτιστικά και τα πολυτελή χαλιά, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι ξενοδοχείο ή θέατρο, αλλά ένα ανάκτορο… του κινηματογράφου.

Η ιστορία του βρίσκεται πίσω από την οθόνη, εκείνη του ιδρυτή του κινηματογράφου του Αβραάμ Τουτσίνσκι. Ερχόμενος στην πόλη από μια φτωχή γειτονιά κοντά στο Λοτζ, έχτισε μια αυτοκρατορία, λίγο πριν γίνει θύμα της Ναζιστικής βαρβαρότητας.

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Jérôme Diamant–Berger

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα