«Ταξιδεύουν στο χωροχρόνο» του Ηρακλείου

17:30 17/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το εργαστήρι, «Ταξιδεύω στο χωροχρόνο, συναντώ τους ανθρώπους», προσφέρει εκ νέου το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου έως την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί από τη Φανή Καμπάνη, υπεύθυνη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και την Άννα Αγογλωσσάκη, μουσειοπαιδαγωγό του Ι.Μ.Κ.

Το περιπατητικό εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και των πρώτων του Γυμνασίου, και περιλαμβάνει περιηγήσεις πολιτισμού μέσα στην πόλη του Ηρακλείου,

με αφορμή τα εκθέματα και τις συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Επίκεντρο του προγράμματος θα είναι η επιτόπια επίσκεψη και παρατήρηση σε επιλεγμένα σημεία της πόλης που σχετίζονται με διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Κάθε μέρα το πρόγραμμα θα εστιάζει σε μία περίοδο, από τα βυζαντινά χρόνια ως τα μέσα του 20ού αιώνα.

Τα παιδιά, στη συνέχεια, μέσα από τη διαδικασία της έρευνας, θα ενθαρρυνθούν να τοποθετήσουν τον εαυτό τους στην εποχή που θα επιλέξουν δημιουργώντας φανταστικούς χαρακτήρες. Στο τέλος του εργαστηρίου τα παιδιά θα στήσουν μια έκθεση, στον κήπο του ΙΜΚ, με τα πορτρέτα των χαρακτήρων που τα ίδια θα έχουν φιλοτεχνήσει με την τεχνική του κολλάζ και της ζωγραφικής.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα