Θ. Τζίμας: Στηρίξτε τον δρόμο της αμφισβήτησης στην Ε.Ε.

22:23 11/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

«Το ΚΚΕ δε δίστασε να πει την αλήθεια στους αυτοαπασχολούμενους για την ΕΕ, ακόμα και ενάντια στο ρεύμα των ευρωπανηγυρισμών των προηγούμενων χρόνων. Αν και συχνά συκοφαντήθηκε γι΄αυτή του τη θέση δικαιώθηκε πλήρως αφού η υπογραφή της ΕΕ είναι φαρδιά πλατιά σε κάθε μέτρο εις βάρος των αυτοαπασχολούμενων», τόνισε από τη Λάρισα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κ. Θαν.

Τζίμας, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟΒ ΕΒΕ Λάρισας του ΚΚΕ με θέμα «Η πολιτική της ΕΕ για τους αυτοαπασχολούμενους και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις».

Ο κ. Τζίμας πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «το ΚΚΕ δε δίστασε να συζητήσει πλατιά με τους α/α για την προοπτική των μικρών ατομικών επιχιερήσεων στο ρινγκ της ελεύθερης αγοράς, στον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, προκειμένου να τους προετοιμάσει για την ανάγκη η πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους να πάρει χαρακτηριστικά ρήξης και σύγκρουσης.
Γι αυτή του τη στάση συκοφαντήθηκε, δέχθηκε σφοδρή επίθεση είτε με το σκεπτικό ότι δεν έχει άμεσες προτάσεις, είτε γιατί όπως λέγανε κάποιοι στους ΕΒΕ , οι κομμουνιστές θέλουν να σας πάρουν τα σπίτια.
Αποδείχθηκε όμως ότι τα σπίτια τα παίρνουν οι τράπεζες και ο η κυριαρχία των μονοπωλίων σαρώνει την αγορά γεμίζοντάς τη λουκέτα
όσοι έταζαν μέτρα για τη ραχοκοκκαλιά της οικονομίας αλλά και όσοι έταζαν άμεσες λύσεις στην κρίση, αποδείχθηκε ότι έλεγαν ψέματα για να αποσπάσουν την ανοχή των α/α, σαν τη σουπιά που ρίχνει το μελάνι, για να προωθήσουν τις πολιτικές τους υπέρ των μεγάλων και εις βάρος των ίδιων και των λαϊκών στρωμάτων.
Σήμερα το ΚΚΕ καλεί τους α/α να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να πάρουν και αυτοί τη θέση τους στον αναγκαίο από κάθε πλευρά αγώνα ενάντια στα μονοπώλια την ΕΕ, τα κόμματά τους και αυτό προϋποθέτει την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Τον ένα δρόμο, αυτόν της αργής και βασανιστικής καταστροφής, της καθημερινής ανασφάλειας, της εξαντλητικής δουλειάς με αβέβαια εισοδήματα, τον περπατούν και σήμερα.
Ο άλλος δρόμος είναι η σχεδιασμένη ένταξη των α/α στη μεγάλη κοινωνικοποιημένη παραγωγή, στο κρατικό εμπόριο και τις υπηρεσίες. Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είναι η μόνη εναλλακτική επιλογή σε αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που στηρίζεται στο καπιταλιστικό κέρδος αφού, αποδεσμεύοντας τη χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και κεντρικό σχεδιασμό μπορεί να εξασφαλιστεί ως κίνητρο της παραγωγής η κάλυψη των διευρυμένων λαϊκών αναγκών.
Ο α/α όχι μόνο δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από αυτή την προοπτική αντίθετα θα δεί και οριστική διέξοδο στα δικά του αδιέξοδα. Στη δουλειά νύχτα μέρα χωρίς αντίκρισμα, στον καρκίνο των χρεών και την καθημερινή ανασφάλεια αν θα υπάρχει και αύριο μεροκάματο. Θα εξασφαλίσει σταθερή δουλειά με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ποιότητα ζωής γι΄ αυτόν και τα παιδιά του.
Καλούμε τους α/α να επιλέξουν το δρόμο της αμφισβήτησης, της λαϊκής ευημερίας».
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Τ. Τσιαπλές και ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας Π. Κρίκκης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα