Θα χρειαστούν δέκα μέρες για να κατασβεστεί πυρκαγιά σε χωματερή στη Μαδρίτη

19:10 16/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι περιφερειακές αρχές της Μαδρίτης ανακοίνωσαν ότι μπορεί να χρειαστούν γύρω στις δέκα ημέρες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί σε μια γιγάντια χωματερή ελαστικών.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τη νύκτα της περασμένης Πέμπτης προς Παρασκευή, 50 χιλιόμετρα νότια της Μαδρίτης. Σύμφωνα με τον Τύπο, η παράνομη αυτή χωματερή είναι η μεγαλύτερη της Ισπανίας. Εκτείνεται σε 100 στρέμματα, όσο 14 ποδοσφαιρικά γήπεδα, και υφίσταται από τη δεκαετία του 1990.

Η κυβέρνηση της Καστίλλης-Λα Μάντσα (κεντρική

Ισπανία), όπου βρίσκεται ένα μέρος αυτής της ανοιχτής χωματερής, «υπολογίζει πως, όταν η πυρκαγιά θα έχει σβήσει εντελώς (σε μια εβδομάδα ή δέκα ημέρες), θα απομένουν 30.000 τόνοι ελαστικών που θα μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία και να ξαναχρησιμοποιηθούν», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι αρχές απομάκρυναν την Παρασκευή σχεδόν 10.000 ανθρώπους, οι κατοικίες των οποίων βρίσκονται κοντά σ’ αυτή τη ζώνη. Το Σάββατο επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Ο υπεύθυνος για το Περιβάλλον στην περιφέρεια της Καστίλλης-Λα Μάντσα, Φρανθίσκο Μαρτίνεθ Αρόγιο, φάνηκε καθησυχαστικός σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον ομόλογό του της περιφέρειας της Μαδρίτης.

«Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και επικεντρώνουμε στην ποιότητα του αέρα», διαβεβαίωσε ο Αρόγιο, υπενθυμίζοντας πως η πυρκαγιά οφείλεται κατά τα φαινόμενα σε εμπρησμό.

The post Θα χρειαστούν δέκα μέρες για να κατασβεστεί πυρκαγιά σε χωματερή στη Μαδρίτη appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα