Θερμές συναντήσεις του Πατριάρχη Μόσχας με τους κ.κ. Κ. Παπούλια-Α.Σαμαρά

15:41 3/6/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο στον οποίο απονεμήθηκε ο μεγαλόσταυρος του τάγματος της τιμής που απονέμεται εκτός από Έλληνες πολίτες και σε αλλοδαπούς που έχουν συμβάλλει στην προβολή της χώρας.

Σχετική είδηση: Με τον Κ. Παπούλια και τον Α. Σαμαρά θα συναντηθεί ο Πατριάρχης Ρωσίας ΚύριλλοςΚατά τη διάρκεια του διαλόγου στην αρχή της συνάντησής τους ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ.
Κύριλλο ιδιαιτέρα για την συμβολή την ρωσικής εκκλησίας προς τη χειμαζόμενη ελληνική εκκλησία και αναφέρθηκε στις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις. Από την πλευρά του, ο πατριάρχης Ρωσίας είπε, ότι ο κοινός θεμέλιος λίθος που είναι και για τους δύο λαούς η ορθοδοξία μπορεί να βοηθήσει στα όποια προβλήματα υπάρχουν να αντιμετωπιστούν με αδελφικό τρόπο και αλληλεγγύη.
Στη 1 το μεσημέρι, ο Πατριάρχης Μόσχας είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία.
Ο κ. Κύριλλος και η συνοδεία του αναμένεται να αναχωρήσουν στις 4 το απόγευμα για τη Θεσσαλονίκη και από εκεί θα μεταβούν στο Άγιον Όρος, όπου θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη.
Keywords
Τυχαία Θέματα