Θρίαμβος Χάμιλτον στο Grand Prix του Καναδά

00:50 13/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Μοχάμεντ Άλι αφιέρωσε ο Λιούις Χάμιλτον την 2η συνεχόμενη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, και πέμπτη συνολικά στον Καναδά.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής παρά το γεγονός ότι είδε τον Σεμπάστιαν Φέτελ της Φεράρι να τον προσπερνά σαν σταματημένο στην εκκίνηση του έβδομου Grand Prix της σεζόν, κατάφερε να πάρει μια άνετη νίκη στην πίστα Ζιλ Βιλνέβ, στηριζόμενος στην έξοχη στρατηγική της Mercedes.

Ο Bρετανός

πιλότος επισκέφτηκε μια μόλις φορά τα πιτς της γερμανικής ομάδας και κάνοντας άψογη διαχείριση των ελαστικών του, έφτασε στην 2η επιτυχία του φέτος. Χάρη σ’αυτή, μείωσε στους 9 πόντους την διαφορά του από τον πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα και συναθλητή του στα «Ασημένια Βέλη», Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην 5η θέση, αφού έπεσε στην 10η μετά την επαφή που είχε με τον Χάμιλτον στην εκκίνηση.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα πιο φρέσκα ελαστικά της Ferrari, αλλά όταν πίεζε για να πλησιάσει τον Χάμιλτον, έκανε λάθη, που τελικά τον ανάγκασαν να βολευτεί στους 20 βαθμούς της δεύτερης θέσης.

Την μεγάλη έκπληξη της ημέρας, πραγματοποίησε ο Βάλτερι Μπότας, που έκλεισε με την τρίτη θέση που κατέκτησε, το βάθρο των νικητών. Ο Φινλανδός της Williams, που έκανε και αυτός μια στάση στα πιτ, δεν απείλησε και δεν απειλήθηκε, με αποτέλεσμα να βρεθεί με άνεση στο πόντιουμ.

Οι Φερστάπεν, Ρόσμπεργκ, με την μεταξύ τους μονομαχία να ανάβει τα αίματα στους τελευταίους γύρους, με κορύφωση το τετ α κε του Γερμανού στην τελευταία στροφή, και οι Ράικονεν, Ρικιάρντο, Χούλκενμπεργκ, Σάινθ και Πέρες, ολοκλήρωσαν την βαθμολογούμενη δεκάδα.

Το επόμενο ραντεβού των 22 μονομάχων του πρωταθλήματος της F1, είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 19 Ιουνίου στο πρωτομεφανιζόμενο Grand Prix του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα