Την Κυριακή στη Σκήτη με θέα το Αιγαίο

18:10 15/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια βραδιά με μουσική, απαγγελίες και άφθονο κρασί, με θέα το Αιγαίο και κάτω από την φεγγαράδα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επισκεφθούν την Σκήτη Αγιάς την Κυριακή 19 Ιουνίου το βράδυ.

Ο περιβαλλοντικός μορφωτικός σύλλογος Σκήτης Αγιοκάμπου και η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Αγιάς «Καλυψώ» διοργανώνουν δύο εκδηλώσεις.
Στις 21.00 στο πέτρινο σχολείο του χωριού, όπου στεγάζεται

το μουσείο της Σκήτης, οι επισκέπτες θα θαυμάσουν από κοντά τα μεταξωτά του Σουφλίου και θα μάθουν την ιστορία τους. Το Μουσείο Τέχνης Μεταξωτών Σουφλίου τα εμπιστεύτηκε στο σύλλογο, ώστε να δοθεί η ευκαιρία να τα γνωρίσει και το κοινό της Λάρισας.
Στις 22.00 στο μικρό θεατράκι του χωριού ο Γιώργος Σαράτσης και η Θεοδώρα Μουκούλη θα απαγείλλουν Άγγελο Σικελιανό με αφορμή τη συμπλήρωση των 65 χρόνων από το θάνατό του στις 19 Ιουνίου.
Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τον Σπύρο Καβαλιεράτο στην κιθάρα και την Ελένη Βουδουράκη στο τραγούδι.
Η Κική Μουκούλη, αντιπρόεδρος του περιβαλλοντικού μορφωτικού συλλόγου Σκήτης, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί τη Σκήτη « που είναι τόσο κοντά, μόλις 7 χιλιόμετρα, από την παραλία του Αγιόκαμπου και όμως είναι πολλοί αυτοί που δεν γνωρίζουν την ομορφιά της και περιορίζονται στο μπάνιο στη θάλασσα. Υπάρχουν και τόσα ακόμη όμορφα χωριά , όπως η άνω Σωτηρίτσα, μια ανάσα από την παραλία, το Πολυδένδρι, λίγο πιο μακριά αλλά και πάλι κοντά – στη μισή ώρα το αργότερο- το Μεταξοχώρι και το Μεγαλόβρυσο που αξίζει να τα επισκεφθεί κανείς συνδυάζοντας το μπάνιο με τη βόλτα του σε αυτά.
Keywords
Τυχαία Θέματα