Την Τετάρτη η ονομαστική ψηφοφορία για τον ΦΠΑ στα νησιά

01:15 20/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Τετάρτη στις 19:00 θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας της κυβέρνησης για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση.

Το αίτημα κατέθεσε, νωρίτερα η ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με πρώτη υπογράφουσα την επικεφαλής του κόμματος, Φώφη Γεννηματά. Το αίτημα υπογράφουν όλοι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές και ο

Αχμέτ Ιλχάν από το Ποτάμι.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου που προηγήθηκε οι εισηγητές των κομμάτων τάχθηκαν υπέρ της τροπολογίας, χωρίς όμως να λείψουν οι ανταλλαγές κατηγοριών μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Η κυβερνητική πλειοψηφία κατηγόρησε τη ΝΔ ότι μετά την κατακραυγή για τη στάση που τήρησε σχετικά με την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, κάνει στροφή και ψηφίζει την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ, φοβούμενη τη λαϊκή δυσφορία, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για τακτικισμούς με στόχο την υπέρβαση του πολιτικού αδιεξόδου.

Προαναγγελία ευθείας σύγκρουσης με την κυβέρνηση για τον «αντισυνταγματικό και απαράδεκτο» τρόπο που νομοθετεί, έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, με αφορμή την σειρά τροπολογιών που κατατέθηκαν στο πολυνομοσχέδιο, με αποτέλεσμα η συζήτηση να διαρκέσει μέχρι τις πρωινές ώρες.

«Έχουμε μιλήσει για το θέμα αυτό της κατά συρροή αντισυνταγματικής νομοθέτησης και με τον πρόεδρο της Βουλής. Εάν δεν πάτε σε εκλογές θα δημιουργηθεί μέγα ζήτημα από την ΝΔ σε αυτό και θα μας βρείτε απέναντι. Αυτού του είδους η νομοθέτηση θα σταματήσει», είπε ο κ. Δένδιας ο οποίος έκανε λόγο για «νομοθέτημα – παράδειγμα γελοιοποίησης» της νομοθετικής διαδικασίας «που αν δεν υποκρύπτει πρόθεση εκλογών δεν ξέρουμε πως μπορεί να αιτιολογηθεί».

Με νομοτεχνική βελτίωση, που προκάλεσε η υφυπουργός Οικονομικών, Αικατερίνη Παπανάτσιου, στη ρύθμιση για την αναστολή της εφαρμογής του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση συμπεριλήφθη και η Σαμοθράκη.

Πηγή: Α’Πρόγραμμα, ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Στη Βουλή η τροπολογία για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα