Τίτλοι Περιφέρειας 3-8-2016 (audio)

15:30 3/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Καβάλα

Με το προεδρείο της ΓΣΕΕ συναντήθηκε στην Αθήνα αντιπροσωπεία των εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας. Η Ομοσπονδία δήλωσε πως υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις τους.

Πύργος

Στις ζώνες υψηλού κινδύνου για την ελονοσία εντάσσονται η Ηλεία και η Αχαΐα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που

εξέδωσε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Βόλος

Υπόνοιες εμπρησμών χθες στις Α’ και Β’ Βιομηχανικές Περιοχές Βόλου, όπου ξέσπασαν τρεις πυρκαγιές με διαφορά μερικών λεπτών. Και τις τρεις φωτιές έσβησαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τη ΒΙΠΕ και τον Βόλο, που έσπευσαν στην περιοχή με υδροφόρα οχήματα και πολλούς πυροσβέστες.

Ζάκυνθος

Η εντολή για τη διεξαγωγή ΕΔΕ για υπόθεση παράλληλης απασχόλησης διευθυντικού στελέχους του νοσοκομείου Ζακύνθου δόθηκε από τη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές της τοπικής ΕΡΤ.

Τρίπολη

Ο δάκος απειλεί την ελαιοπαραγωγή στις περιοχές των Μολάων και των βορείων δήμων στη Λακωνία, αφού οι διαγωνισμοί για την επιλογή των εργολάβων απέβησαν άκαρποι. Την άμεση λήψη μέτρων ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου.

Κοζάνη

Σε διαμαρτυρία ενάντια στα νέα μέτρα προχώρησαν αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, τόσο στα γραφεία του ΕΛΓΑ όσο και στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Καλαμάτα

Ελέγχους σε επιχειρήσεις της Μεσσηνίας πραγματοποίησε στις 20 και 30 Ιουλίου η Οικονομική Αστυνομία, η οποία διαπίστωσε ότι σε επιχειρήσεις εργαζόταν αδήλωτο προσωπικό, και ότι σε κάποιες δεν είχαν κοπεί ορισμένες αποδείξεις.

Πάτρα

Πρόταση για την αξιοποίηση του κτιρίου του Παλαιού Νοσοκομείου Μεσολογγίου και τη μετατροπή του σε κέντρο αποκατάστασης παιδιών με ειδικές ανάγκες προωθεί ο Δήμος Μεσολογγίου με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Ρόδος

Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών για κοινωνικές υπηρεσίες και δράσεις δημιουργεί ο δήμος της Κω με κοινοτική χρηματοδότηση. Οι υπηρεσίες του απευθύνονται σε ευάλωτες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες πολιτών, που βιώνουν συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Καρδίτσα

Άρχισε από το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Καρδίτσας η χορήγηση τροφίμων για το τετράμηνο Αυγούστου-Νοεμβρίου σε άλλες σαράντα οικογένειες. Την ενίσχυσή του ζητά από τους πολίτες ο δήμος Καρδίτσας.

Ιωάννινα

Τα πρώτα συμπεράσματα για τον ασύλητο τάφο που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Σκαμνέλι Ζαγορίου θα ανακοινωθούν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, αφού πρώτα εξεταστούν από τους αρχαιολόγους τα κτερίσματα που βρέθηκαν εντός του τάφου.

Ορεστιάδα

Ξεπερνά το 10% η αύξηση της κίνησης οχημάτων και επιβατών από την Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη, σύμφωνα με τα στοιχεία του κεντρικού λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η αυξητική τάση θα διατηρηθεί και τον μήνα Αύγουστο.

Φλώρινα

Δημοπρατείται μέσα στον Αύγουστο το έργο της αποπεράτωσης της επέκτασης του δικτύου της τηλεθέρμανσης σε απομακρυσμένες και ακριτικές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αμυνταίου.

Ηράκλειο

Εντατικούς και στοχευμένους ελέγχους ξεκινούν από Δευτέρα οι αρμόδιες υπηρεσίες στα κινέζικα καταστήματα του Ηρακλείου, καθώς οι καταγγελίες για εισαγωγή χιλιάδων προϊόντων με παραποιημένα παραστατικά έχουν θορυβήσει τον τοπικό εμπορικό κόσμο.

Χανιά

Στις φλόγες τυλίχτηκε αυτοκίνητο, λίγο πριν τις 10 το πρωί, στην Εθνική οδό Ρεθύμνου Ηρακλείου κοντά στο Σπήλι. Το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του, έπεσε σε χαντάκι, ανετράπη και πήρε φωτιά. Ο οδηγός του οχήματος πρόλαβε και βγήκε από αυτό χωρίς να τραυματιστεί.

Κέρκυρα

Τελετή υποδοχής χθες το βράδυ για τους μουσικούς της Φιλαρμονικής Μάντζαρος που επέστρεψαν από τη Βιέννη με το πρώτο βραβείο στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ ορχήστρας, καθώς και το βραβείο του εξαιρετικού μαέστρου στον αρχιμουσικό Σωκράτη Άνθη.

Λάρισα

Πάνω από 120 μηχανές τσόπερ από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα λάβουν μέρος στα καλλιστεία για μηχανές που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στα παράλια των Μεσαγγάλων στη Λάρισα.

Κομοτηνή

Ξενάγηση από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης στο αρχοντικό Παμουκτσόγλου στα Άβδηρα στις 8 το βράδυ, και συναυλία με τίτλο «Άστυ και περιφέρεια στην οθωμανική εποχή» στις 9 σήμερα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής.

Σέρρες

Mε συναυλία με τους Πασχάλη Τόνιο και Γρηγόρη Βαλτινό, το Σάββατο 6 Αυγούστου, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αμφίπολης.

Keywords
Τυχαία Θέματα