Το ΕΚΚΙ για ΠΙΝ – εργαζόμενη

19:09 10/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς-Ιθάκης συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζόμενων της ΠΙΝ ενάντια στην προκλητική απόφαση της περιφερειακής αρχής (ΣΥΡΙΑΖΑ-ΛΑΕ) για μετακίνηση εργαζόμενης από την αντιπεριφέρεια Ζακύνθου στην αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς σε πλήρη εναρμόνιση με μνημονιακό νόμο που επιβάλλει τέτοιες μετακινήσεις χωρίς να καλύπτει καν τα επιπλέον έξοδα (οδοιπορικά , διατροφή , διαμονή)», επισημαίνει το ΕΚΚΙ.

«’’Συγχαίρουμε’’ λοιπόν την περιφερειακή αρχή που ως «προοδευτική δύναμη» σπεύδει να εφαρμόσει πρώτη από όλες τις περιφέρειες το αντιλαϊκό οπλοστάσιο της

κυβέρνησης δίνοντας έτσι στους εργαζόμενους μια γεύση «δίκαιης ανάπτυξης».Ούτε που πέρασε από το μυαλό του περιφερειάρχη να διεκδικήσει στελέχωση των υπηρεσιών της ΠΙΝ με μόνιμο προσωπικό για να μη σπάσει τα αυγά με την «αριστερή» κυβέρνηση αλλά και τις ιδιωτικές εταιρείες και τις ΜΚΟ που βλέπουν λαμπρά πεδία κερδοφορίας εκεί που υποχωρεί η κρατική μέριμνα.Άλλωστε την ευαισθησία σας σε ζητήματα εργαζόμενων , κύριοι της περιφέρειας την έχετε επιδείξει ουκ ολίγες φορές : με την καταστρατήγηση της κυριακάτικης αργίας , με το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας , με τις διαλυμένες υποδομές», αναφέρει.

«Απαιτούμε εδώ και τώρα ανάκληση της μεθοδευμένης μετακίνησης ώστε να μη δημιουργηθεί τέτοιο προηγούμενο. Εδώ και τώρα μόνιμες προσλήψεις που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζόμενων των νησιών μας. Να μην εφησυχάζουν οι εργαζόμενοι ακόμα και αν ακυρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση. Να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τα σωματεία τους κόντρα στις λογικές του κυβερνητικού συνδικαλισμού που στόχο έχει την υποταγή άνευ όρων των εργαζόμενων στην εργοδοσία. Το ΕΚΚΙ θα είναι στο πλευρό των εργαζόμενων κόντρα στις φωνές που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους σε νέους- παλιούς ,σε δημόσιους ή ιδιωτικούς υπαλλήλους , σε Έλληνες ή ξένους», προσθέτει.

Keywords
Τυχαία Θέματα