Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ολυμπία» κάνει πρεμιέρα σε live streaming στις 10 Ιουλίου

10:46 29/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πολυβραβευμένo ντοκιμαντέρ «Ολυμπία» αφιερωμένο στη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Ολυμπία Δουκάκη, κάνει πρεμιέρα σε live streaming στη Βόρεια Αμερική στις 9 Ιουλίου και σε Ελλάδα και Κύπρο,

στις 10 Ιουλίου, στις 20:00. Αμέσως μετά, η ταινία θα είναι διαθέσιμη σαν μια έκδοση εικονικού κινηματογράφου (virtual cinema), με παγκόσμιες ζωντανές δωρεάν προβολές και συζητήσεις, αυτό το καλοκαίρι.

Η ταινία εξυμνεί έναν θρύλο που προηγήθηκε της εποχής της. Το «Ολυμπία» είναι μια καταγραφή μιας σημαντικής προσωπικότητας, ένα ταξίδι αναζήτησης για το ποια είναι η Ολυμπία Δουκάκη.

 Παρακολουθήστε την ταινία στη σελίδα του έργου στο Facebook

https://www.facebook.com/olympiathefilm/

Στην πρεμιέρα της ταινίας θα υπάρξει ειδική εισαγωγή και θα ακολουθήσουν συζητήσεις επιτροπής (panel discussions).

 

Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ολυμπία», με σκηνοθέτη τον Χάρη Μαυρομιχάλη και εκτελεστικούς παραγωγούς τους Σιντ Γκάνης (Sid Ganis) και Ανθούλα Κατσιματίδη, είναι ένας υπέροχος «κοριός» που στο βεριτέ ντοκιμαντέρ αφηγείται, με ζεστό και ευαίσθητο τρόπο, μια οδυνηρή ιστορία μιας γυναίκας που γίνεται η «δική της γυναίκα», με τους δικούς της όρους για να εξασκήσει μια γιγαντιαία δημιουργική δύναμη στον κόσμο.

Επαναστατώντας κατά της παραδοσιακής Ελληνίδας μητέρας της, καταπολεμώντας έναν συντηρητικό τρόπο ζωής εν μέσω της παραδοσιακής παλαιάς ανώτερης τάξης της Βοστόνης (Boston Brahmin) στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, και ξεκινώντας τη δική της θεατρική ομάδα στο Νιου Τζέρσεϊ αντί να περιμένει το τηλέφωνο να χτυπήσει, η Ολυμπία Δουκάκη πήρε στα χέρια της τη ζωή της  με απίστευτο θάρρος.

Μέσα από μια συναρπαστική ιστορία που, άψογα, συνδυάζει το παρελθόν και το παρόν, ανοίγει την καρδιά της και εκθέτει τον πιο αληθινό εαυτό της στο κοινό. Αυτό που κάνει τόσο φωτεινή την ταινία είναι η ωμή ειλικρίνεια με την οποία η Ολυμπία μας οδηγεί στον πυρήνα του εαυτού και του είναι της.

Όπως μαρτυρούν όλοι οι συνάδελφοί της ηθοποιοί με τους οποίους έχει μοιραστεί το φως της δημοσιότητας, η Ολυμπία είναι «εντελώς ανοιχτή και τρελή», κάτι που τελικά καταλήγει να είναι ο δείκτης του μεγέθους της απόλυτης λογικής της.

Στην ταινία εμφανίζονται οι Whoopi Goldberg, Laura Linney, Diane Ladd, Lynn Cohen, Lainie Kazan, Austin Pendleton, Ed Asner, Armistead Maupin και Michael Dukakis. Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο DOC NYC και την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Για την πραγματοποίηση του ντοκιμαντέρ «Ολυμπία», ο Χάρης Μαυρομιχάλης συνεργάστηκε με καταξιωμένους καλλιτέχνες, οι οποίοι προσέφεραν απλόχερα το ταλέντο τους. Ένας από αυτούς τους καλλιτέχνες είναι ο Paul Cantelon, συνθέτης μουσικής ταινιών όπως «The Diving Bell and the Butterfly»,  «Jane Fonda in Five Acts», «The Other Boleyn Girl», «W».

Ο σκηνοθέτης γνώριζε ευθύς εξαρχής ότι σε αυτό το ντοκιμαντέρ ήθελε να συνεργαστεί με την Αλέξια Βασιλείου, τόσο ως τραγουδίστρια όσο και ως συνθέτρια. Έτσι την προσέγγισε προκειμένου να προσθέσει στην ταινία τις δικές της ορχηστρικές συνθέσεις για ορισμένες από τις σκηνές του φιλμ.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΟΥΚΑΚΗ

Η Ολυμπία Δουκάκη έγινε παγκοσμίως  γνωστή από τον ρόλο που της χάρισε το βραβείο Όσκαρ στην ταινία «Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού (1987)», όπου υποδύθηκε τη μητέρα της Σερ. Έχει ακόμη μεταξύ άλλων πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «Ανθισμένες μανόλιες (1989)», «Κοίτα ποιος μιλάει (1989)», «Mr. Holland’s Opus (1995)», «Ακαταμάχητη Αφροδίτη (1995)», «The cemetery club (1993)», «The Event (2003)», «Cloudburst (2011)», «Seven Chinese Brothers» (2015)», «Dad (1989)», «Υστερόγραφο μιας σχέσης (2006)», «Εργαζόμενο κορίτσι (1988)».

ΧΑΡΗΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) με μεταπτυχιακό στη σκηνοθεσία. Έγραψε και σκηνοθέτησε ταινίες στη Νέα Υόρκη και στην Ισπανία. Αυτή είναι η πρώτη του μεγάλη μήκους ταινία.  Η πρώτη του αγάπη ήταν ο χορός, όπου υπήρξε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας “DanceAnonymous” στη Νέα Υόρκη. Μέσω της ομάδας του και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «DeadFamousProductions”, ο Χάρης δημιούργησε το εντατικό εργαστήρι χορού “Γεύση Νέας Υόρκης”, το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου. Επίσης ήταν ένας από τους οργανωτές της 1ης Πορείας Υπερηφάνειας καθώς και του πρώτου LGBTQ φεστιβάλ κινηματογράφου στην Κύπρο.

www.olympiathefilm.com

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπία, 10 Ιουλίου,olybia, 10 iouliou