Το πρόγραμμα του 19ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αθήνας 1-3 Ιουλίου

08:06 27/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Πρόσφυγες Καλοδεχούμενοι»! Με το σύνθημα αυτό το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας, η μεγάλη τριήμερη γιορτή της ενότητας μέσα από τη διαφορετικότητα, επιστρέφει στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια στις 1, 2, 3 Ιουλίου.

Ειδικά φέτος, το ετήσιο ραντεβού του αντιρατσιστικού κινήματος πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για το Προσφυγικό. Το κλείσιμο των συνόρων, η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, τα κέντρα κράτησης, οι απαράδεκτες συνθήκες «φιλοξενίας» των προσφύγων και τα απομονωμένα στρατόπεδα οδηγούν σε καταστάσεις εξαίρεσης

δικαιωμάτων που στρέφονται εναντίον όλων μας.

Το 19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας με τις συναυλίες, τις συζητήσεις, τους θεματικούς του χώρους, τα θεατρικά δρώμενα, τις εκθέσεις, τον παιδότοπο, τις πολυεθνικές κουζίνες του στέλνει ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης, ελπίδας και συναδέλφωσης.

ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 1 Ιουλίου:

Συμφωνία ΕΕ–Τουρκίας: Ευρώπη-φρούριο και Ευρώπη-φυλακή

Συντονιστής: Γιώργος Μανιάτης (Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών)
Ομιλητές & Ομιλήτριες: Ερμιόνη Φρεζούλη (Χιακή Συμπολιτεία), Γεωργία Σπυροπούλου (Διεθνής Αμνηστία), Θανάσης Κούρκουλας (Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό), Γιάννης Ανδρουλιδάκης (Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες)

Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη – Η δίκη της Χρυσής Αυγής

Συντονιστής:

Keywords
Τυχαία Θέματα