ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ – «ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΟΜΙΧΛΗΣ»

00:21 1/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, ώρα 22:30
ΕΡΤ2

IN THE FOG / V TUMANE
Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση

Δυτικά σύνορα της ΕΣΣΔ, 1942. Η περιοχή είναι υπό γερμανική κατοχή και οι ντόπιοι αντιστασιακοί μάχονται βίαια κατά των Γερμανών. Ένα τρένο εκτροχιάζεται κοντά στο χωριό, όπου κατοικεί ο Σισένια, ένας εργαζόμενος στο σιδηρόδρομο, με την οικογένειά του. Αν και αθώος, συλλαμβάνεται μαζί με άλλους σαμποτέρ,

αλλά την τελευταία στιγμή ένας Γερμανός αξιωματούχος αποφασίζει να τον αφήσει ελεύθερο. Οι φήμες ότι ο Σισένια έγινε προδότης κυκλοφορούν γρήγορα και δύο αντάρτες φτάνουν από το δάσος για να πάρουν εκδίκηση. Καθώς οι αντάρτες οδηγούν το θύμα τους στο δάσος, πέφτουν σε ενέδρα και ο Σισένια μένει μόνος με τον τραυματισμένο εχθρό του. Βαθιά στο δάσος, εκεί όπου δεν υπάρχουν φίλοι και εχθροί, εκεί όπου η γραμμή μεταξύ προδοσίας και ηρωισμού είναι πολύ λεπτή, αναγκάζεται να πάρει μια ηθική απόφαση σε ανήθικες καταστάσεις.

Η ταινία του Λευκορώσου Σεργκέι Λόζνιτσα, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του διακεκριμένου συμπατριώτη του Βασίλι Μπίκοφ, έχει αποσπάσει το βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ Καννών 2012.

Έτος παραγωγής:

Keywords
Τυχαία Θέματα