Το Τρίτο Πρόγραμμα χαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη

15:16 2/9/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο σταθμός που στέγασε επί δεκαετίες τις ύψιστες μουσικές δημιουργίες του Μίκη Θεοδωράκη, ανακρούει με ευγνωμοσύνη από σήμερα, ημέρα αναχώρησής του, τις κορυφαίες μουσικές στιγμές του, παρουσιάζοντας ένα τετραήμερο πλημμυρισμένο από τις εμπνευσμένες συνθέσεις του.

Συνεντεύξεις, ηχητικά ντοκουμέντα, κείμενα και πληθώρα έργων που καλύπτουν το ευρύ φάσμα της διαχρονικής και βαθιά ανθρωπιστικής πνευματικής προσφοράς του. Ρέκβιεμ, Συμφωνίες, Μουσική Δωματίου, Μάουντχάουζεν, Πνευματικό Εμβατήριο,

Καρναβάλι, Ζορμπάς, Επιφάνεια Αβέρωφ, Μυθιστόρημα, Άξιον Εστί, Παιδικά τραγούδια κ.α. Επίσης θεατρικά έργα για τα οποία έγραψε μουσική και εκπομπές από το αρχείο του Τρίτου.

Το Τρίτο Πρόγραμμα ξεκινώντας στη 1 το μεσημέρι της 2ας Σεπτεμβρίου παρουσιάζει ένα τετραήμερο πλημμυρισμένο από τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Συνεντεύξεις, ηχητικά ντοκουμέντα, κείμενα και πληθώρα έργων που καλύπτουν το ευρύ φάσμα της διαχρονικής μουσικής και ανθρωπιστικής πνευματικής προσφοράς του. Ρέκβιεμ, Τρίτη Συμφωνία, Μάουντχάουζεν, Πνευματικό Εμβατήριο, Καρναβάλι, Ζορμπάς, Επιφάνεια Αβέρωφ, Μυθιστόρημα, Άξιον Εστί. Επίσης θεατρικά έργα για τα οποία έγραψε μουσική και εκπομπές από το αρχείο του Τρίτου.

Στο στούντιο του Τρίτου, ζωντανά η Αλεξάνδρα Γιαλίνη, ο Μιχάλης Μεσσήνης, ο Χρίστος Παπαγεωργίου και η Άννα Σακαλή.



Το άρθρο Το Τρίτο Πρόγραμμα χαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα