Τραμπ: «Πρώτα η Αμερική» δεν σημαίνει «η Αμερική μόνη της»

18:01 26/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ληστρικές πρακτικές στρεβλώνουν τις αγορές, η Ουάσινγκτον δεν θα ανεχθεί πλέον το άδικο εμπόριο, προειδοποίησε την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Όπως δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε κορυφαία επιχειρηματικά στελέχη, τραπεζίτες και πολιτικούς ηγέτες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός, «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα κάνουν πια τα “στραβά μάτια” σε άδικες εμπορικές πρακτικές».

Trump at Davos: Trade, taxes and what America First means for the world

#wef18 pic.twitter.com/vGtybb6J2z

World Economic Forum (@wef) January 26, 2018

«Δεν μπορούμε να έχουμε ελεύθερο και ανοικτό εμπόριο, αν ορισμένες χώρες εκμεταλλεύονται το σύστημα σε βάρος άλλων», πρόσθεσε.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, που ήταν ολόκληρη αφιερωμένη στο να καθησυχάσει τους εμπορικούς και διπλωματικούς εταίρους των ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε στον κόσμο «τη φιλία» και «τη συνεργασία» των Ηνωμένων Πολιτειών.

«“Πρώτα η Αμερική” δεν σημαίνει “η Αμερική μόνη της”»

«Θα βάζω πάντα πρώτα την Αμερική, όπως ακριβώς πρέπει να κάνουν και οι ηγέτες άλλων χωρών με τις δικές τους χώρες. Όμως “πρώτα η Αμερική” δεν σημαίνει “η Αμερική μόνη της”», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Για μία ακόμα φορά, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στα «fake news». «Πάντα είχα καλές σχέσεις με τον Τύπο όταν ήμουν επιχειρηματίας. Όταν έγινα πολιτικός, συνειδητοποίησα σε ποιο βαθμό ο Τύπος μπορεί να είναι μοχθηρός και ψευδής», είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία που εκφώνησε στο Φόρουμ.

Ντ. Τραμπ: Άνοιγμα στη Ρωσία, ευχές στις αφρικανικές χώρες, αλλά «πρώτα η Αμερική»

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλεσε «ψευδείς ειδήσεις» τις πληροφορίες που δημοσίευσαν οι New York Times, σύμφωνα με τις οποίες ο μεγιστάνας είχε δώσει εντολή τον Ιούνιο του 2017 να απολυθεί ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η δήλωση Τραμπ πως ελπίζει σε διάλογο με τη Μόσχα, ταυτίζεται πλήρως με την άποψη του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα