Τραγωδία με φοιτητές στη Λάρισα

09:54 1/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Ημέρα πένθους η σημερινή για την πόλη της Λάρισας, μετά την πρωτοφανή τραγωδία που σημειώθηκε χθες το απόγευμα. Νεκροί εντοπίστηκαν δυο φοιτητές και άλλοι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, από αναθυμιάσεις αυτοσχέδιας σόμπας που είχαν κατασκευάσει για να ζεσταθούν.Το τραγικό συμβάν συνέβη σε μονοκατοικία στη συνοικία της Φιλιππούπολης.

Τα πέντε νεαρά άτομα βρισκόταν σε σπίτι σε κεντρικό σημείο της Λάρισας και είχαν ανάψει μία αυτοσχέδια εστία, «σαν ψησταριά» ή μαγκάλι, όπως έλεγαν αυτόπτες μάρτυρες- προκειμένου να ζεσταθούν.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα μία φίλη

τους πήγε στο σπίτι, προκειμένου να τους επισκεφθεί αλλά αν και χτυπούσε επίμονα το κουδούνι δεν άνοιγαν. Τελικά όταν η πόρτα άνοιξε με το κλειδί της σπιτονοικοκυράς αντίκρισαν μέσα τους πέντε αναίσθητους νεαρούς, οι δύο εκ των οποίων ήταν ήδη νεκροί. Όπως διαπιστώθηκε οι φοιτητές παρέμειναν 12 ώρες στο σπίτι με τις αναθυμιάσεις.

Oι τρείς νεαροί φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Οι τρεις νεαροί από την Αθήνα, τα Γιάννενα και τα Χανιά, φαίνεται να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο αλλά όπως αναφέρουν οι θεράποντες γιατροί οι κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις που θα γίνουν θα καταδείξουν αν έχουν υπάρξει εγκεφαλικές βλάβες λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών.

Ο ένας εξ αυτών που αρχικά η κατάσταση του θεωρήθηκε καλύτερη και νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ, με μάσκα οξυγόνου ενώ οι άλλοι δύο είναι διασωληνωμένοι.

Σήμερα αναμένεται να γίνει και η νεκροτομή των δυο άτυχων νέων από τα Χανιά και την Χαλκίδα 21 και 22 ετών αντίστοιχα, ενώ θα επακολουθήσουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις για την διαπίστωση των ακριβών αιτιών του θανάτου τους.

Τα αίτια της τραγωδίας ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.

Σε ένδειξη πένθους, το ΤΕΙ Λάρισας, ανέστειλε για σήμερα τη λειτουργία του.

Πολιτική αντιπαράθεση

Το τραγικό γεγονός προκάλεσε και πολιτικές αντιδράσεις.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:
«Όταν πριν λίγους μήνες, προειδοποιούσαμε για τις επιπτώσεις που θα έχει το ακριβό πετρέλαιο και ρεύμα, είχαμε λοιδορηθεί από την κυβέρνηση. Σήμερα, συντετριμμένοι από τον άδικο χαμό των δύο σπουδαστών, ας αναλογιστούμε όλοι τι πρέπει να γίνει για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.»

Στην ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή, βάλλει κατά της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής και του υπουργού Οικονομικών και αναφέρει, ότι η συνέχεια της ανθρωποκτόνου μνημονιακής πολιτικής, ισοδυναμεί με έγκλημα και προδοσία.

«Η ενεργειακή φτώχεια στην οποία οδήγησαν τα λάθη των ξένων και ντόπιων συγκυβερνητών μαστίζει τις οικογένειές μας. Μικρά παιδιά καίγονται από ξυλόσομπα στην Καβάλα και νέοι άνθρωποι βρίσκουν τραγικό θάνατο από αναθυμιάσεις αυτοσχέδιου μαγκαλιού στη Λάρισα» ανέφεραν οι ΑΝΕΛ.

Το ΚΚΕ, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση, έχει πολύ μεγάλη ευθύνη, για τις συνέπειες της πολιτικής της και πρέπει τώρα, να δώσει λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης, καταργώντας τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ στα καύσιμα και εξασφαλίζοντας, δωρεάν και ασφαλή στέγαση και συνθήκες σπουδών, για όλους τους φοιτητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα