Τρίκαλα: “Φρένο” και πρόστιμα στην ανεξέλεγκτη κίνηση των ποδηλάτων

20:56 11/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με υποδείξεις και συστάσεις ξεκινούν από κοινού, Δημοτική Αστυνομία και Τροχαία, την προσπάθεια τήρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τους ποδηλάτες, ενημερώνοντας τους για τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να κινούνται στην πόλη.

Στελέχη του Δήμου Τρικκαίων και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων αποφάσισαν, σε σημερινή κοινή σύσκεψη, να βάλουν τάξη στην ανεξέλεγκτη κίνηση των ποδηλάτων, διαπιστώνοντας ήδη μία σειρά παραβάσεων σε καθημερινή βάση. Χρήση πεζοδρομίων, πεζοδρόμων ακόμη και πλατειών, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας καθώς και παραβίαση των φωτεινών σηματοδοτών, συγκαταλέγονται

στις καθημερινές παραβάσεις των δικυκλιστών, συμπεριφορά την οποία επιχειρεί να αλλάξει η δημοτική αρχή. Έτσι, σε πρώτο στάδιο, μικτά κλιμάκια προσωπικού της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας θα κάνουν την εμφάνισή τους τις επόμενες ημέρες, ενημερώνοντας τους ποδηλάτες για όσα πρέπει ή δεν πρέπει να κάνουν κινούμενοι στην πόλη. Η τήρηση των κανόνων, όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων, θα είναι υποχρεωτική σε μικρό χρονικό διάστημα, αυστηροποιώντας την εφαρμογή των μέτρων ακόμη και με την επιβολή προστίμων. Ωστόσο, η κοινή δράση των Υπηρεσιών θα είναι στην κατεύθυνση ενίσχυσης των δράσεων ενημέρωσης των ποδηλατών όλων των ηλικιών για την ανάγκη τήρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με τη συνεργασία και άλλων φορέων, όπως Συλλόγων Ποδηλασίας αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα