Τσακαλώτος: Υπάρχει αποφασιστικότητα να τελειώσουν όλα στις 21 Ιουνίου

12:13 3/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο τελευταίο Eurogroup καταγράφηκε η αποφασιστικότητα όλων των συμμετεχόντων να τελειώσουν όλα στις 21 Ιουνίου ενώ η κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη στην ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης και στην εξεύρεση λύσης για το χρέος τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο Κόκκινο.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφωνίες στο θέμα του χρέους καθώς η νέα ηγεσία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών

χρειάζεται χρόνο για να ενημερωθεί. Ο κ. Τσακαλώτος συμπλήρωσε ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης είχαν πολύ θετικό αντίκτυπο στη φερεγγυότητα του χρέους.

Στα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν την εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ αλλά και την επιμήκυνση των διακρατικών δανείων από την ΕΕ. Ο κ.Τσακαλώτος ανέφερε ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ της Γερμανίας και των υπολοίπων στο θέμα του γαλλικού μηχανισμού για το χρέος καθώς οι Γερμανοί θέλουν να υπάρχουν όροι.

Ερωτηθείς για το ΔΝΤ, ο ίδιος τόνισε ότι η ισορροπία δυνάμεων έχει γύρει προς την πλευρά της ΕΕ και όχι του ΔΝΤ. Η κυβέρνηση δεν παίρνει θέση στο θέμα του κατά πόσο θα πρέπει να φύγει το ΔΝΤ απο το πρόγραμμα ή όχι, προσθέτοντας ότι η αστοχία στις προβλέψεις του ΔΝΤ έχει προκαλέσει εκνευρισμό σε πολλούς.

Αναφορικά με το αναπτυξιακό σχέδιο, ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να ενσωματωθούν ο κατώτατος μισθός και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας αλλά ταυτόχρονα να στείλει μήνυμα στις αγορές και τους πιστωτές πως δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις. Θέλουμε επενδύσεις αλλά με κανόνες, συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι θα προωθηθούν μεταρρυθμίσεις όπως η ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης.

Ερωτηθείς για το μεταμνημονιακό πλαίσιο εποπτείας, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα ενώ ο ίδιος μίλησε για τέσσερις επισκέψεις και όχι αξιολογήσεις.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος για πρόωρες εκλογές.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα