Βόλος: Έκθεση έργων μαθητών των ΕΠΑΛ στην παραλία

15:08 19/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η 1η Έκθεση Έργων Μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων της Μαγνησίας θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 10-11-12 Ιουνίου, στην παραλία του Βόλου, στο πλαίσιο ανάδειξης του έργου που παράγεται στα ΕΠ.ΑΛ.

Η διοργάνωση της έκθεσης είναι μια πρωτοβουλία των τριών Εργαστηριακών Κέντρων που λειτουργούν στη Μαγνησία. Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα, οι διευθυντές των τριών Εργαστηριακών Κέντρων, το τριήμερο της έκθεσης θα στηθεί μια μεγάλη τέντα, έκτασης 300 τ.μ, έξω από το κτίριο Παπαστράτου

του Πανεπιστημίου, όπου θα τοποθετηθούν τα έργα των μαθητών, ανά τομέα και ειδικότητα.

Χώρος από το Εργαστηριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του 1ου Ε.Κ. Βόλου, κ. Ιωάννης Τσοκανάκης, συνολικά στο Βόλο λειτουργούν 12 τομείς, οι οποίοι διαιρούνται σε 37 ειδικότητες. Πρόκειται για τους τομείς Μηχανολογίας, Δομικών Έργων, Διοίκησης Οικονομίας, Πληροφορικής, Ηλεκτρολογίας-Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Γεωπονίας-Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Πλοιάρχων, Μηχανικών, Υγείας-Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής-Κομμωτικής. Σκοπός δε, της έκθεσης, καθώς και άλλων δράσεων που γίνονται, είναι να γίνει γνωστό στην τοπική κοινωνία, το επίπεδο που υπάρχει στην επαγγελματική εκπαίδευση.

«Οι μαθητές μας τελειώνουν το σχολείο σπουδάζοντας ταυτόχρονα, κάποιο επάγγελμα, ενώ όποιος το επιθυμεί, μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» τόνισε ο κ. Τσοκανάκης, επισημαίνοντας το γεγονός ότι ο απόφοιτος των ΕΠΑΛ, εκτός από το απολυτήριο Λυκείο, έχει στα χέρια του και ένα πτυχίο που μπορεί να αξιοποιήσει για να βρει δουλειά.

«Σκοπός μας είναι να ενημερωθούν οι γονείς, των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο Γυμνάσιο, για τις δυνατότητες που παρέχει η επαγγελματική εκπαίδευση και ανάλογα να επιλέξουν, αν θα συνεχίσουν την φοίτηση σε Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο» δήλωσε και ο διευθυντής του 2ου Ε.Κ. Νέας Ιωνίας, κ. Ιωάννης Μπερέτας, παρατηρώντας ότι οι περισσότεροι από τους επιτυχημένους επαγγελματίες της περιοχής μας, είναι απόφοιτοι επαγγελματικών λυκείων.

Τέλος, όπως είπε ο διευθυντής του Ε.Κ. Αλμυρού, κ. Δ. Νικολόπουλος, στην έκθεση που θα γίνει, θα εκτεθούν έργα, τα οποία οι μαθητές κατασκεύασαν μέσα στα Εργαστηριακά Κέντρα. Για παράδειγμα, οι μαθητές του Μηχανολογικού τομέα – μεταξύ άλλων – θα εκθέσουν μια ανεμογεννήτρια, οι ηλεκτρολόγοι- μηχανικοί έναν μετεωρολογικό σταθμό κλπ, ενώ κάποια έργα προέκυψαν από συνεργασίες διαφορετικών τομέων.

The post Βόλος: Έκθεση έργων μαθητών των ΕΠΑΛ στην παραλία appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα