Βόλος: Κάλεσμα συμμετοχής στο Καραβάνι Υγείας

16:13 27/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάλεσμα συμμετοχής στο Καραβάνι Υγείας που θα σταθμεύσει στην Λάρισα, την ερχόμενη Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, απευθύνουν οι Σύλλογοι Εργαζομένων και Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου προς όλους τους φορείς υγείας της Μαγνησίας, αλλά και τους πολίτες.

Το Καραβάνι Υγείας είναι μια πρωτοβουλία της ΠΟΕΔΗΝ και ήδη έχει περάσει από την Θεσσαλονίκη

και την Πάτρα. Απώτερος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση, όχι μόνο των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας, αλλά και όλους τους πολίτες και η καταγγελία των ελλείψεων που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα και την απαίτηση άμεσων προσλήψεων προσωπικού και αγορά υλικοτεχνικής υποδομής ώστε να βελτιωθούν οι παροχές υγείας.

Για το Καραβάνι Υγείας δόθηκε σήμερα, συνέντευξη τύπου, από τον Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου και την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, κ. Κώστας Τράγαλος, η εκκίνηση του Καραβανιού θα γίνει από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στις 9 το πρωί της Τετάρτης 1η Φεβρουαρίου και θα διανύσει 9 χιλιόμετρα. Θα διέλθει δε, από τις Υγειονομικές Μονάδες της Λάρισας, τον Πηνειό ποταμό και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή όσων επιθυμούν να μεταβούν στην Λάρισα για τον σκοπό αυτό, από την Μαγνησία, θα αναχωρήσουν λεωφορεία έξω από το Νοσοκομείο Βόλου, στις 7:30 το πρωί. Καλούνται δε, να δηλώσουν εγκαίρως, την συμμετοχή τους, επικοινωνώντας στα τηλέφωνα: 24210-35147, 24210-37927, 6932-918143.

Από την πλευρά των Νοσοκομειακών Γιατρών, ο πρόεδρός τους, κ. Νίκος Χαυτούρας χαρακτήρισε την υγεία ως «ασθενή σε κωματώδη κατάσταση, χωρίς κρεβάτι εντατικής» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακά τρυκ και shows με σκοπό την ωραιοποίηση της κατάστασης και για δεσμεύσεις και υποσχέσεις δίχως αντίκρισμα.
«Τα προβλήματα ζωτικής σημασίας, όπως η τραγική υποστελέχωση, οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί, που έχουν ως αποτέλεσμα ακόμη και το κόψιμο χημειοθεραπειών, η έλλειψη χρηματοδότησης για βασικά αναλώσιμα υλικά, αλλά και το μαράζωμα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αντιμετωπίζονται μόνο με συλλογικούς αγώνες και με αντίδραση μέσα από τους εργαζόμενους και την κοινωνία» δήλωσε ο κ. Χαυτούρας, προσθέτοντας ότι απαιτούν άμεσες προσλήψεις και επανάκτηση της αξιοπρέπειας των εργαζομένων που έχουν πλήρως απαξιωθεί.

«Δώρον άδωρον» οι προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Τέλος, το μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων, κ. Λεωνίδας Αναστασίου, θέλησε να καταστήσει σαφές στον πολύ κόσμο ότι οι προσλήψεις που γίνονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, είναι πολύ δύσκολο να στελεχώσουν σχεδόν τα μισά τμήματα του Νοσοκομείου. Πρόκειται για τμήματα, όπως το χειρουργείο, την ΜΕΘ, τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, όπου για να μπει κανείς και να προσφέρει υπηρεσίες, χρειάζεται 4-5 μήνες εκπαίδευση.
«Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γίνουν προσλήψεις τέτοιου τύπου, αλλά δυστυχώς, για τα περισσότερα τμήματα δεν μπορεί να είναι λειτουργικές. Και δυστυχώς, στα τμήματα αυτά είναι που «πονάμε» πολύ» επισήμανε χαρακτηριστικά, ο κ. Αναστασίου, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα υποστελέχωσης αντιμετωπίζονται μόνο με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα