Βόλος: Στον εισαγγελέα δύο υποθέσεις του Ορφανοτροφείου Βόλου

22:57 22/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στον Εισαγγελέα κατέθεσε δυο μηνυτήριες αναφορές για ζητήματα που αφορούν την οικονομική διαχείριση προηγούμενων διοικήσεων, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ορφανοτροφείου Βόλου κ. Άγγελος Αγραφιώτης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «μετά τον –μέχρι τώρα- έλεγχο των οικονομικών στοιχείων προηγουμένων ετών, στους οποίους έχει προχωρήσει η νέα διοίκηση του Ορφανοτροφείου Βόλου, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι την Εισαγγελία Βόλου, και κατέθεσε όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε, ώστε ο αρμόδιος Εισαγγελέας

να διερευνήσει τις δύο υποθέσεις και να αναζητήσει τυχόν πράξεις ή παραλείψεις στα πρόσωπα των παλαιοτέρων διοικήσεων, για ελλείμματα που έχουν διαπιστωθεί, συνολικού ύψους 96.000€».

Στην πρώτη περίπτωση το έλλειμμα αφορά στην περίοδο 2010 – 2012, κατά την οποία το έλλειμμα που διαπιστώθηκε, ανέρχεται στο ποσό των 41.000€, με το πόρισμα του ελέγχου να αναφέρει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι προήλθε από την ενδεχόμενη υιοθέτηση, από τη διοίκηση της περιόδου εκείνης, ενός συστήματος»τριγωνικής συναλλαγής» με πρόσχημα τη λογιστική και γραμματειακή υποστήριξη του Ιδρύματος.

Η δεύτερη περίπτωςη αφορά σε έλλειμμα ύψους 55.000€, κατά την περίοδο 2014 – 2015, με το παραπάνω ποσό να αφορά στην κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει το Ίδρυμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα