Βροχές, βοριάδες, χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες

09:40 12/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τοπικές βροχές αρχικά στα ανατολικά και νότια και από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας προβλέπει για σήμερα Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση από το βράδυ και από τα βόρεια.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί

4 με 6 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις και βαθμιαία από το απόγευμα βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. στα ανατολικά νεφώσεις και από το απόγευμα βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 7 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Από το απόγευμα στα βόρεια οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία βορειοδυτικοί στο ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το βράδυ στη Θεσσαλία τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις και στα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα