Ξεκινά η «μάχη» στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα

06:50 26/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, μεταξύ των οποίων και η μεταφορά 6 ΔΕΚΟ στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.
Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη από την Ολομέλεια.

Μεταξύ των θεμάτων, που ρυθμίζει, στις εκκρεμότητες της 1ης αξιολόγησης, περιλαμβάνεται επίσης, ο ορισμός των μελών του νέου Υπερταμείου,

η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Εγνατία Οδό, η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ και η ολοκλήρωση των αλλαγών στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών.

Στόχος της κυβέρνησης το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων μέχρι το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου, ενώ κρίσιμης σημασίας για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ είναι το euroworking group» της Πέμπτης.

H επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας θα πρέπει να αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι το ΔΝΤ θα μπορούσε να είναι ένας προσωρινός σύμμαχος της κυβέρνησης, απέναντι στις επιδιώξεις των Ευρωπαίων στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης επισημαίνει ότι «η απελευθέρωση της αγοράς των «κόκκινων δανείων» ήταν ρητή μνημονιακή δέσμευση στη συμφωνία του Αυγούστου, και απορρίπτει κάθε άλλο σενάριο ή δημοσίευμα, ως «παραπλανητικό», όπως είπε.

Αίθουσα σύνταξης ert.gr
Πηγή Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα