Υπεγράφη η ιστορική συμφωνία με Ιταλία για την ΑΟΖ- Δένδιας: Ιστορική μέρα (live+video)

13:30 9/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπεγράφη η συμφωνία για οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία, μετά τη συνάντηση ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια και Λουίτζι ντι Μάιο. Η συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Ιταλία είναι η πρώτη που συνάπτει η χώρα μας και δημιουργεί μαζί με τις άλλες συμφωνίες στην.Αν Μεσόγειο ισχυρό πλαίσιο εφαρμογής του Δ Δικαίου το οποίο αμφισβητείται από το τουρκολυβικό Μνημόνιο.

dir="ltr" lang="und">FM @NikosDendias welcomes #Italy FM @luigidimaio at @GreeceMFA / Ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας υποδέχεται τον Ιταλό ομόλογό του L. Di Maio στο Υπουργείο Εξωτερικών / Il Ministro Nikos Dendias accoglie l’ omologo italiano Luigi di Maio al Ministero Affari Esteri pic.twitter.com/FpGVU59Lpg

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) June 9, 2020

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική συμφωνία. Μια ιστορικής σημασίας εξέλιξη για την πατρίδα μας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας ουσιαστικά εκκρεμεί από το 1977 και αλλάζει τα δεδομένα όσον αφορά την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και με την Αλβανία.

Δένδιας: Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει το δίκαιο των νησιών σε θαλάσσιες ζώνες

Για «ιστορική μέρα» έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις κοινές δηλώσεις του με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο μετά την υπογραφή της συμφωνίας οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > ΕΡΤ
Υπεγράφη, Ιταλία, ΑΟΖ-Δείτε,ypegrafi, italia, aoz-deite