Ύποπτο για καρκίνο το καλοψημένο κρέας

15:04 20/4/2010 - Πηγή: ΕΡΤ

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κρέατος, ειδικά αν αυτό είναι καλοψημένο, αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Ήδη από προηγούμενη έρευνα, το πολύ ψημένο έως καρβουνιασμένο κρέας έχει συνδεθεί με τον καρκίνο στο πάγκρεας. Τώρα όμως η νέα μελέτη υποστηρίζει οτι το τηγάνισμα, το ψήσιμο και το μπάρμπεκιου μέχρι το κρέας να καρβουνιάσει, μπορεί να δημιουργήσουν χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο της ουροδόχου κύστης.

Keywords
Τυχαία Θέματα