Ζάκυνθος-Π.Κολοκοτσάς: «Με χαμηλό κόστος και ώριμη η πρόταση του δήμου για τα απορρίμματα»

15:38 18/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ηλεκτρονικό πρωτόκολλο από το υπουργείο Οικονομίας έλαβε η πρόταση που κατέθεσε ο δήμος Ζακύνθου για την ολοκληρωμένη εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων στη θέση «Λίβας» στην ορεινή περιοχή, γεγονός, που, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού το νησί διεκδικεί γύρω στα 20 από τα 210 εκ. ευρώ, που υπάρχουν για αυτό το σκοπό και η σχετική πρόταση είναι ώριμη.

«Η πρόταση του δήμου δεν είναι αποσπασματική, αλλά λειτουργεί συμπληρωματικά με τις υπόλοιπες δράσεις που είτε υλοποιεί,

είτε δρομολογεί ο ΦΟΔΣΑ, όπως ο εξοπλισμός για την κομποστοποίηση, το πρόγραμμα της ανακύκλωσης και η λειτουργία του πρώτου πράσινου σημείου», υποστηρίζει η δημοτική αρχή. Μάλιστα, επισημαίνει, πως, «η πρόταση που υποβάλλαμε στοχεύει στο σύνολο των δράσεων του εθνικού σχεδιασμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι θα χρηματοδοτηθούμε και θα δοθεί οριστική λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα». Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς, μεταξύ άλλων, αναφέρει, ότι: «Για τα επόμενα 50 χρόνια θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και θα απαλλαγούμε από έναν βραχνά. Θέλω να γνωρίζουν άπαντες πως στον «Λίβα» ούτε θα πετάμε, ούτε θα θάβουμε σκουπίδια. Θα γίνει ένα σύγχρονο εργοστάσιο με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Οτιδήποτε άλλο λέγεται ή ακούγεται αποτελεί παραπληροφόρηση. Η πρόταση του δήμου συγκριτικά με άλλες-με αντίστοιχα πληθυσμιακά στοιχεία-από την πρώτη εκτίμηση, προκύπτει ότι είναι από τις πλέον χαμηλότερες σε κόστος».
Keywords
Τυχαία Θέματα