10 σημάδια που αποδεικνύουν ότι είσαι εργασιομανής που εθισμένος στη δουλειά σου

12:02 10/12/2020 - Πηγή: iPop

Μήπως δουλεύεις περισσότερο απ’ όσο θα ‘πρεπε; Έχεις ζωή εκτός δουλειάς ή είναι η μόνη σου ασχολία; Αυτά είναι τα σημάδια ότι είσαι εργασιομανής κι ήρθε η ώρα να μάθεις πόσα από αυτά τα χαρακτηριστικά έχεις.

Ζεις για να δουλεύεις ή δουλεύεις για να ζεις; Έχει διαφορά. Η εργασιομανία είναι κάτι που αντιμετωπίζουν πάρα πολλοί άνθρωποι καθημερινά με τη δουλειά τελικά να κυριαρχεί στη ζωή τους έναντι κάποιου άλλου τομέα, ενώ συχνά βλέπουμε πως οι άνθρωποι αυτοί δεν βάζουν όρια στην εργασία τους και την αφήνουν να τους “ρουφάει” όλη την ενέργεια.

Πόσο εργασιομανής είσαι; Οι απαντήσεις

σου σ’ αυτές τις ερωτήσεις θα σου πουν!

Είσαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους; Δες τα χαρακτηριστικά ενός εργασιομανή και μάθε αν είσαι κι εσύ.

Ποια τα σημάδια ότι είσαι εργασιομανής; Κάνεις συνεχώς υπερωρίες και δεν φεύγεις ποτέ απ’ το γραφείο στην ώρα σου. Νιώθεις την ανάγκη να ικανοποιείς τους συναδέλφους και το αφεντικό σου συνεχώς, αγνοώντας τις αρνητικές επιπτώσεις των υπερβολικών ωρών εργασίας, απαιτήσεων και άγχους στην υγεία σου. Unsplash/ Daria Nepriakhina Η δουλειά σου είναι η προτεραιότητά σου. Δεν έχεις χρόνο για την προσωπική σου ζωή και για άλλους τομείς σου πέρα απ’ τη δουλειά. Η δουλειά σου σε ικανοποιεί, αλλά δεν είσαι πραγματικά ευτυχισμένος μόνο με αυτή στη ζωή σου. Δεν νιώθεις άνετα και καλά όταν δεν εργάζεσαι και έχεις ρεπό. Είσαι συνεχώς διαθέσιμος και δεν έχεις θέσει όρια για το αν θα σε ενοχλούν εκτός των ωρών εργασίας. Unsplash/ Avel Chuklanov Μιλάς συνεχώς για τη δουλειά σου με τους φίλους και τον σύντροφό σου. Αναλαμβάνεις συνεχώς νέα πρότζεκτ και θέτεις μεγαλύτερους στόχους που δεν σταματάς αν δεν τους βγάλεις εις πέρας. Δεν αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα και το πόσο εργασιομανής είσαι.

Πώς να σταματήσεις να πιέζεις τον εαυτό σου να είναι παραγωγικός 24/7

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 10 σημάδια που αποδεικνύουν ότι είσαι εργασιομανής που εθισμένος στη δουλειά σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα