4 φαγητά που δεν πρέπει να ξαναζεστάνεις στο microwave

15:11 15/5/2016 - Πηγή: iPop

To microwave μας έχει «σώσει» από την άποψη ότι το παγωμένο φαγητό -με εξαίρεση τα γεμιστά- δεν τρώγεται! Υπάρχουν όμως 4 φαγητά που δεν πρέπει να ξαναζεστάνεις στο microwave αν θέλεις να τα απολαύσεις!

Στην εποχή την λιτότητας που διανύουμε το να φας το ίδιο φαγητό μεσημέρι βράδυ και την επόμενη μέρα είναι σύνηθες φαινόμενο και σ’ αυτό το φαινόμενο το microwave είναι ο καλύτερος φίλος σου. Υπάρχουν όμως τέσσερα πιάτα τα οποία καλό θα ήταν να μην τα βάλεις να ξαναζεσταθούν στον φούρνο μικροκυμάτων καθώς θα αλλοιωθεί η γεύση τους.

Ποια
είναι αυτά;Μαγειρευτά

Όσο και να θέλεις να βάλεις το πιάτο στο microwave και σε 1-2 λεπτά να έχεις ξεμπερδέψει καλό θα ήταν να τυλίξεις την μερίδα σου σ’ ένα αλουμινόχαρτο, να προσθέσεις λίγο νερό μέσα για να μην στεγνώσει και να το ζεστάνεις στον φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου.Pizza

Η Pizza τρώγεται και παγωμένη την επόμενη μέρα αλλά αν θέλεις να την φας σαν να έχει βγει μόλις από τον φούρνο τότε πρέπει να την ξαναζεστάνεις… στον φούρνο! Άναψε τον φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου και βάλε την pizza μέσα μέχρι να αρχίσουν αν λιώνουν τα τυριά.Μακαρόνια

Αν τα μακαρόνια δεν έχουν σάλτσα το να τα ζεστάνεις είναι πανεύκολη υπόθεση! Απλά βάλε την ποσότητα των μακαρονιών που θέλεις μέσα σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό για 30-45 δευτερόλεπτα.

Αν τα μακαρόνια έχουν κόκκινη σάλτσα βάλε ένα κατσαρολάκι να «κάψει» και μόλις ζεσταθεί αρκετά πρόσθεσε την μερίδα που θα καταναλώσεις με λίγο νερό. Ανακάτευε συχνά ώστε να μην κολλήσουν στο κατσαρολάκι και θα είναι έτοιμα λες και μόλις τα έχεις μαγειρέψει!

Εάν η σάλτσα είναι λευκή βάλε σ’ ένα κατσαρολάκι που έχεις αφήσει να «κάψει» την ποσότητα που θέλεις και είτε πρόσθεσε λίγη κρέμα γάλακτος είτε λίγο λάδι και ανακάτευε συνεχώς!Τηγανητές πατάτες

Οι ξαναζεσταμένες τηγανητές πατάτες κατά γενική ομολογία είναι …απαίσιες καθώς είναι δύσκολο να μην αλλοιώσεις την γεύση ή την υφή τους. Ο μόνος τρόπος για να μην καταστρέψεις τις πατάτες και να μπορέσεις να τις απολαύσεις είναι να βάλεις σ’ ένα τηγάνι λίγο λάδι και αφού κάψει να προσθέσεις την μερίδα και να την ξανατηγανίσες για λίγα λεπτά.

The post 4 φαγητά που δεν πρέπει να ξαναζεστάνεις στο microwave appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα