4 πολύ καλοί λόγοι για να συμπεριλάβεις το acai στη διατροφή σου

19:14 27/7/2021 - Πηγή: iPop

Το πρωϊνό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας καθώς σου προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια που έχεις σκοπό να καταναλώσεις αργότερα. Ένα σωστό πρωϊνό, όμως, είναι ακόμα πιο σημαντικό για τον οργανισμό σου και γι’ αυτό σου έχω μια πάρα πολύ καλή πρόταση! Να προθέσεις acai στη διατροφή σου!

Τι είναι το acai;

Το acai είναι ένα είδος μούρου που προέρχεται από τα τροπικά δάση του Αμαζονίου. Το άγνωστο μέχρι πρότινος φρούτο, μέσα σε δέκα χρόνια έχει γίνει το πιο διάσημο superfood στην Αμερική.

Αυτό, καθώς θεωρείται ένα από τα πιο αντιοξειδωτικά τρόφιμα, πλούσιο σε αναρίθμητα θρεπτικά συστατικά, βοηθώντας το αδυνάτισμα, την σεξουαλική απόδοση και αποτρέποντας χρόνιες νόσους.

Στη διατροφή σου μπορείς να το προσθέσεις με τα λεγόμενα acai bowls! Είναι ο συνδυασμός πουρέ acai ή σκόνη acai με φρούτα, ξηρούς καρπούς, σπόρους, γάλα ή εναλλακτικές γάλακτος και βουτύρων όπως το φιστικοβούτυρο ή το βούτυρο αμυγδάλου.

Το acai έγινε γνωστό μέσω των surfer και άλλων αθλητών που έτρωγαν το φρούτο ή το έπιναν σε μορφή χυμών, μιας και ένιωθαν πως τους έδινε την απαραίτητη δύναμη για να ανταπεξέλθουν στον αγώνα ή στην προπόνηση τους.

Είναι τελικά υγιεινά τα pop corn;

Πώς ακριβώς θα σε ωφελήσει το acai;Θα σου δώσει τις απαραίτητες βιταμίνες

Το acai έχει τεράστια θρεπτική αξία καθώς περιέχει σχεδόν όλο το σύμπλεγμα των βιταμινών Β και Ε, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμίνης C.

Θα σε γεμίσει ενέργεια

Λόγω όλων των βιταμινών και των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν τα acai προσφέρουν υψηλά επίπεδα ενέργειας, αντοχής και τόνωσης του οργανισμού και είναι κατάλληλα για τους αθλητές πριν την προπόνησή τους!

Unsplash / Mitch Fox

Super fruits: Μάθε ποια είναι για να τα συμπεριλάβεις κι εσύ στη διατροφή σου

Βοηθά στα επίπεδα της χοληστερόλης

Διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι το acai μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα της χοληστερόλης, μειώνοντας την ολική και LDL χοληστερόλη. Έχει αποδειχθεί ότι και σε αυτή την περίπτωση βοηθούν οι ανθοκυανίνες. Τα acai berries έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές στερόλες και ωφέλιμα λιπαρά οξέα (ωμέγα-6, ωμέγα-9) που ενισχύουν τον οργανισμό και τη διατήρηση υγειών επιπέδων της χοληστερίνης.

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αν οι ελεύθερες ρίζες δεν εξουδετερωθούν από τα αντιοξειδωτικά μπορούν να δημιουργήσουν βλάβες στα κύτταρα και να οδηγήσουν σε έναν μεγάλο αριθμό ασθενειών, όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες. Τα acai berries έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Το χρώμα τους οφείλεται σε αυτά τα αντιοξειδωτικά που ονομάζονται ανθοκυανίνες. Αυτή η περιεκτικότητα κάνει το acai να έχει σημαντική αντικαρκινική δράση.

5+1 καλοκαιρινές υπερτροφές για να θωρακίσεις το ανοσοποιητικό σου και να γεμίσεις βιταμίνες

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 4 πολύ καλοί λόγοι για να συμπεριλάβεις το acai στη διατροφή σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
4 πολύ καλοί λόγοι για να συμπεριλάβεις το acai στη διατροφή σου,