4 σημάδια ότι η ροή του αίματος στην περίοδο δεν είναι φυσιολογική!

19:51 10/6/2019 - Πηγή: iPop
Η ροή του αίματος στην περίοδο μπορεί να αλλάζει κάθε μήνα και φυσικά από γυναίκα σε γυναίκα. Οι περισσότερες, όμως, έχουν μεγαλύτερη ροή μόνο την πρώτη ή και τη δεύτερη ημέρα.

Τι γίνεται όταν κάθε λίγο και λιγάκι τρέχεις στο μπάνιο για να αλλάξεις; Ή όταν λερώνεσαι διαρκώς; Πότε η ροή του αίματος στην περίοδο είναι φυσιολογική και πότε υπάρχει πρόβλημα;

Η υπερβολική ροή του αίματος στην περίοδο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα ζωής σου ενώ μπορεί να σου προκαλεί και άλλα προβλήματα, όπως κούραση, αναιμία, αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Πώς θα το καταλάβεις;

4 σημάδια
ότι έχεις υπερβολική ροή του αίματος στην περίοδοΑλλάζεις διαρκώς ταμπόν ή σερβιέτα

Ό,τι κι αν χρησιμοποιείς… αυτό πρέπει να το αλλάζεις συχνά ούτως ή άλλως. Αλλά αν το αλλάζεις κάθε λίγο και λιγάκι; Περίπου το 26% των γυναικών ξυπνούν κατά τη διάρκεια της νύχτας για να αλλάξουν και άλλες το αλλάζουν ακόμη πιο συχνά.

Σε αυτό που πρέπει να δώσεις προσοχή είναι οι θρόμβοι αίματος. Ο περιστασιακός, μικρός θρόμβος δεν προκαλεί ανησυχία αλλά αν η αιμορραγία είναι υπερβολική κι αν αυτοί οι θρόμβοι είναι αρκετά μεγάλοι, τότε είναι ανησυχητικό.

Η περίοδος διαρκεί περισσότερο

ARTISTEERGETTY IMAGES

Αν η περίοδος σου διαρκεί περισσότερο από μια εβδομάδα, τότε είναι και αυτό ένα δείγμα. Υπάρχουν γυναίκες στις οποίες η περίοδος διαρκεί 10 μέρες ή και περισσότερο.

Αν η περίοδός σου διαρκεί περισσότερο από 7 ημέρες, τότε είναι ίσως πιο «βαριά» από το φυσιολογικό.

Νιώθεις εξαντλημένος

Αν η περίοδός σου είναι πιο βαριά ή διαρκεί περισσότερο, τότε μπορεί να αναπτύσσεις έλλειψη σιδήρου και αυτό να σε εξαντλεί. Το να έχεις αναιμία απορροφά την ενέργειά σου, νιώθεις αδύναμος και έχεις την αίσθηση ότι δεν μπορείς να πάρεις καλή ανάσα.

Και δυστυχώς πολλές γυναίκες έχουν αναιμία και χρειάζεται προσοχή.

Επηρεάζει την ρουτίνα σου

FONGLEON356GETTY IMAGES

Περισσότερο από το 1/4 γυναικών σε μια έρευνα, δήλωσαν ότι μειώνουν και αποφεύγουν τις συνηθισμένες δραστηριότητές τους λόγω της περιόδου. Άλλες γυναίκες πάντως, μένουν στο σπίτι και δεν μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι.

Αν δεν πας δουλειά ή σχολείο ή απορρίπτεις κάποιες προσκλήσεις για έξοδο λόγω περιόδου, τότε ίσως αυτό πρέπει να σε ανησυχεί.

Σε κάθε περίπτωση εσύ θα πρέπει να μιλήσεις με τον γυναικολόγο σου γιατί η λύση μπορεί να είναι πιο απλή από όσο νομίζεις!

Διαβάστε επίσης:

Τι είναι η αδενομύωση; Και γιατί πρέπει να το ξέρουν όλες οι γυναίκες

Το άρθρο 4 σημάδια ότι η ροή του αίματος στην περίοδο δεν είναι φυσιολογική! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα