5 πράγματα που κάνω κάθε Σαββατοκύριακο για να πάει καλά η εβδομάδα

19:01 20/3/2022 - Πηγή: iPop

Σήμερα θα μοιραστώ τις 5 συμβουλές οργάνωσης σπιτιού που υιοθέτησα τα τελευταία χρόνια και πολύ με βόλεψαν στην οργάνωση της νέας εβδομάδας που ξεκινά. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές αναπολώ τα ανέμελα Σαββατοκύριακα του παρελθόντος όταν ήμουν μικρή και δεν χρειαζόταν να νοιαστώ για τίποτα πραγματικά εκτός από τα μαθήματά μου και εμένα. Ωστόσο η περίοδος της μακράς ανεμελιάς έχει παρέλθει πια προ πολλού και για μένα, όποτε αυτή είναι μια άσκοπη συζήτηση. Πάμε να δούμε τι με βάζει σε σειρά τα Σαββατοκύριακα ώστε η εβδομάδα να έρθει όσο πιο ρόδινα γίνεται.

5 συμβουλές οργάνωσης σπιτιούFreepik

5

συμβουλές οργάνωσης που θα κάνουν την ζωή σου εύκολη

Καταγράφω το πρόγραμμα της εβδομάδας. Εγώ τουλάχιστον που είμαι οπτικός τύπος θέλω να έχω μπροστά μου όλα τα δεδομένα γραμμένα σε ένα ημερολόγιο. Τα πάρτι και τις γιορτές, τις υποχρεώσεις, τις δραστηριότητες και τα θέμα της δουλειάς που δεν πρέπει να ξεχαστούν. Ετοιμάζω το εβδομαδιαίο μενού της οικογένειας και σύμφωνα με αυτό ετοιμάζω και τη λίστα για το σούπερ μάρκετ της εβδομάδας. Αποφεύγω τα πολλά πηγαινέλα στα σούπερ μάρκετ γιατί τα θεωρώ και περιττή σπατάλη αλλά και χάσιμο χρόνου.Κόβω 5 ή 6 κρεμμύδια και τα βάζω σε σακούλες στην κατάψυξη. Αυτό το κόλπο το έκανα φέτος πρώτη χρονιά και η αλήθεια είναι ότι με βολεύει πολύ. Καμιά φορά όσο και αν πρέπει, βαριέμαι να μαγειρέψω και αυτό που κατάλαβα είναι ότι βαριέμαι να ξεκινήσω τη διαδικασία του μαγειρέματος. Έχοντας έτοιμο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μου ξεκινώ πιο εύκολα τη μαγειρική. Θα μου πεις σιγά, για δύο λεπτά υπόθεση το κάνεις θέμα, κι όμως σε μένα έχει φέρει μεγάλη διαφορά.Αδειάζω τσάντες, σημειώσεις, αποδείξεις, χαρτάκια που παρέπεσαν όλη την εβδομάδα και σε μένα και στα παιδιά και ετοιμαζόμαστε για τη νέα εβδομάδα. Επιπλέον αδειάζω τον φάκελο των εισερχομένων στο e-mail μου. Δεν το αφήνω να έχει πια αδιάβαστα αλλά και διαβασμένα που δε μου χρειάζονται. Πλέον η αφαίρεση είναι η πράξη που με βάζει στη τάξη.Ετοιμάζω ένα κέικ ή ένα γλυκό που μπορεί να καταναλωθεί και ως πρωινό ή απογευματινό ή και κολατσιό για τα παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι το πρωινό ξύπνημα γίνεται παιχνιδάκι αν δεν έχεις και αυτόν τον πονοκέφαλο του να ψάξεις να βρεις τι θα βάλεις για κολατσιό στα παιδιά.Δεν τρελαινόμαστε

Θέλω να θυμάσαι ότι το πιο σημαντικό είναι να είμαστε καλά μέσα έξω. Αν δεις ότι αυτό το Σαββατοκύριακο έχεις ανάγκη από ξεκούραση άφησέ τα όλα και ξεκουράσου. Να σε κακομαθαίνεις και να σε φροντίζεις. Ό,τι έμεινε πίσω θα το προλάβεις μέσα στην εβδομάδα. Είμαστε άνθρωποι και δείχνει ωριμότητα όταν αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες μας.

Η οργάνωση σαφώς βοηθάει να ρολάρει η κατάσταση ωστόσο αυτό είναι που χτίζεται μέρα με τη μέρα, και χρειάζεται συνέπεια και πρόγραμμα για να σπάσεις παλιές συνήθειες. Τέλος μην ξεχνάς ότι όλοι μας είμαστε ξεχωριστοί με διαφορετικές ανάγκες και γούστα. Αυτό που ταιριάζει σε μένα, μπορεί να μην κάνει σε εσένα, οπότε κάνοντας δοκιμές θα βρεις τα πατήματά σου και θα βρεις και τη δική σου άκρη.

Ποια είναι τα baby steps της Flylady; Μήπως έτσι τελικά μπούμε σε σειρά;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 πράγματα που κάνω κάθε Σαββατοκύριακο για να πάει καλά η εβδομάδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαββατοκύριακο,savvatokyriako