9 Νοεμβρίου: Η ημερομηνία που στιγμάτισε τις ζωές 2 ανθρώπων

11:01 14/10/2022 - Πηγή: iPop

Για κάποιους τα βιβλία είναι ένας τρόπος να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Για κάποιους άλλους είναι απλά ένα χόμπι. Για μένα, όμως, τα βιβλία είναι το καταφύγιό μου. Διαβάζω στο μετρό, στα ταξίδια, στην αγαπημένη μου γωνιά στο σπίτι και, γενικότερα, παντού! Είναι το μικρό μου μυστικό που ξέρω ότι μπορώ να τρέξω σε αυτό για να ηρεμήσω, να ξεχαστώ, να ξεφύγω από την ρουτίνα της καθημερινότητας και να ταξιδέψω σε μέρη που δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι υπάρχουν.

Μπορώ ακόμα και να ερωτευτώ φανταστικούς χαρακτήρες ή να μισήσω κάποιους άλλους, χωρίς να τους έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου. Aυτή είναι η μαγεία των βιβλίων!

Προφανώς για να διαβάζεις αυτό το άρθρο και για να έχεις μείνει μέχρι αυτή τη γραμμή, σημαίνει ότι είσαι γνωστή βιβλιοφάγος! Έχεις διαβάσει αμέτρητα βιβλία στη ζωή σου και είναι φυσιολογικό κάποια στιγμή να ξεμείνεις από ιδέες! Έχεις βρει κάποιο τρόπο, όμως, ώστε να ανακαλύπτεις διαρκώς νέα βιβλία;

Εντάξει, καλές είναι και οι φίλες μας και όλοι όσοι σου προτείνουν βιβλία κατά καιρούς…Αλλά πώς θα σου φαινόταν να σου έλεγα ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει ένα μέρος στο οποίο μπορείς να ανατρέξεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας για να αναζητήσεις το επόμενο βιβλίο σου, χωρίς καν να κουνηθείς από τον καναπέ σου; Φαντάζομαι υπέροχο και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι σου έλυσα ένα μεγάλο πρόβλημα!

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πιάσεις το κινητό σου, να ανοίξεις την εφαρμογή του TikTok και να πληκτρολογήσεις στην αναζήτηση το hashtag «#BookTok»!

Γιατί ποιος σου είπε ότι η σύγχρονη τεχνολογία και τα παραδοσιακά βιβλία δεν μπορούν να συνυπάρξουν;

Το φαινόμενο του #BookTok και η επίδραση του TikTok στον κόσμο των βιβλίων

Τον Μάρτιο, μια 20χρονη φοιτήτρια ονόματι Aliisha Keens δημοσίευσε ένα βίντεο στον λογαριασμό της στο TikTok δείχνοντας το εξώφυλλο ενός βιβλίου και κατάφερε να αποσπάσει σχεδόν 700.000 προβολές!

Απορείς ποιο ήταν το βιβλίο και γιατί έγινε τέτοιος χαμός; Αν έχεις TikTok έχεις ήδη καταλάβει ότι μιλάω για το φαινόμενο Colleen Hoover και το Reminders of Him!

@beentherereadthat_

Ruined me completely. #booktok #bookrecommendations #booktoker #blackbooktok #bookish #bookishthoughts #coho

original sound – Jahid Ali II

Η Colleen Hoover είναι συγγραφέας μυθιστορημάτων και την τελευταία δεκαετία έχει γράψει περισσότερα από 20 βιβλία, τα οποία έχουν αγαπηθεί από τους αναγνώστες χάρη στο φαινόμενο του #BookTok, το οποίο αποδεικνύει ότι ο κόσμος του TikTok και ο κόσμος των βιβλίων δε διαφέρουν τόσο όσο νομίζουμε.

Το TikTok απέδειξε πως έχει τη δύναμη να εκτινάξει ένα καλό βιβλίο στην λίστα με τα best seller. Απέδειξε πως και οι μικρότερες ηλικίες διαβάζουν και το BookTok αποτελεί, πλέον, σημαντικό μέρος της καθημερινότητας μικρών και μεγάλων.

Φαντάσου το σαν μία λέσχη βιβλίων στη σύγχρονη μορφή της. Άνθρωποι, δηλαδή, που αγαπούν τα βιβλία συγκεντρώθηκαν κάτω από την ομπρέλα του #BookTok, σχολιάζουν, αφήνουν τις δικές τους κριτικές και κάνουν τις δικές τους προτάσεις! Πόσο όμορφο είναι αυτό για εμάς που λατρεύουμε τα βιβλία;

Χάρη στο BookTok, λοιπόν, οι πωλήσεις και τα βιβλία της Colleen Hoover εκτινάχθηκαν στα ύψη!

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή, τα βιβλία της κατέχουν τέσσερις από τις 15 κορυφαίες θέσεις στη λίστα των best seller των New York Times για συνδυασμένη έντυπη και ηλεκτρονική μυθοπλασία.

Η κυριαρχία της Hoover στα charts αποδεικνύει ότι το #BookTok δεν είναι μόνο ένα τεράστιο trend στο TikTok (το hashtag έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια βίντεο), αλλά και ότι η κοινότητα των διαδικτυακών βιβλιοφάγων μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις πωλήσεις.

Οφείλεται μόνο αυτό στην επιτυχία της Colleen Hoover όμως; Φυσικά και όχι!

Η διάσημη συγγραφέας φημίζεται για τα εξαιρετικά συναισθηματικά της βιβλία και αναδεικνύει τον νεανικό έρωτα με όλες τις δυσκολίες του. Τα συναισθήματα των αναγνωστών εναλλάσσονται όπως ακριβώς συμβαίνει και στους πρωταγωνιστές των βιβλίων της και αυτή είναι η μαγεία που σου προσφέρει.

Οι χαρακτήρες της δε διστάζουν ποτέ να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, ό,τι κι αν αντιμετωπίζουν στη ζωή τους, και σου μαθαίνουν πώς να αγαπάς τον εαυτό σου με τα ελαττώματά του.

Ανάμεσα στα βιβλία της Colleen Hoover που βρίσκονται στην κορυφή χάρη στο #BookTok είναι και το «Νοέμβρης 9», ένα βιβλίο το οποίο σίγουρα δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη σου!

@dioptra

Τι Νοέμβρης, τι Οκτώβρης μωρέ. #booktok #greekbooktok #dioptrabooks #colleenhoover

♬ πρωτότυπος ήχος – Εκδόσεις Διόπτρα «Νοέμβρης 9» – Colleen Hoover: Ένα roller-coaster συναισθημάτων

Το «Νοέμβρης 9» είναι ένα συγκινητικό μυθιστόρημα, πλούσιο με στιγμές που μπορούν να κάνουν, κυριολεκτικά, την καρδιά σου να σταματήσει. Το χαρακτηριστικό του γνώρισμα; Πολλαπλές ιστορίες οι οποίες είναι περίπλοκα συνυφασμένες μεταξύ τους και αρκετά συγκλονιστικές ώστε να σε σοκάρουν.

Στις 9 Νοεμβρίου, η πρωταγωνίστρια, Fallon O’Neill, καίγεται από την φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι του πατέρα της. Τα εγκαύματα τέταρτου βαθμού και οι μόνιμες ουλές στην αριστερή πλευρά του σώματός της, της έχουν δημιουργήσει τρομερή ανασφάλεια με τον εαυτό της κι έκτοτε βρίσκεται σε μία εσωτερική διαμάχη. Παράλληλα με όλα αυτά που βιώνει, αναγκάζεται να τερματίσει την πολλά υποσχόμενη καριέρα της ως ηθοποιός.

Δύο χρόνια αργότερα, η Fallon εξακολουθεί να μην έχει καλή σχέση με τον πατέρα της, ο οποίος άναψε φωτιά και την άφησε να κοιμηθεί, ενώ το σπίτι είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Όταν μια διαμάχη μεταξύ τους αρχίζει να κλιμακώνεται σε ένα τοπικό εστιατόριο, ο μυθιστοριογράφος Ben Kessler κάθεται παρορμητικά δίπλα στη Fallon και την υπερασπίζεται ενάντια στον πατέρα της.

Οι δύο χαρακτήρες αισθάνονται αμέσως μια σύνδεση – μια σύνδεση που μπορούν να νιώσουν όλοι οι αναγνώστες – και αποφασίζουν να περάσουν την υπόλοιπη μέρα μαζί, πριν η Fallon φύγει για τη Νέα Υόρκη με σκοπό να κυνηγήσει τα όνειρά της και να γίνει ηθοποιός στο Broadway.

Η Fallon ερωτεύεται τον Ben σχεδόν αμέσως, γιατί είναι το αγόρι που μπορεί να κάνει κάθε άνθρωπο να τρέμει από επιθυμία.

Σε σκέφτομαι κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας και δεν ξέρω πώς να σε ξεπεράσω

Όταν, όμως, ο χρόνος της Fallon και του Ben τελειώνει, οι δυο τους αποφασίζουν να συναντιούνται την ίδια μέρα – 9 Νοεμβρίου – για τα επόμενα πέντε χρόνια και θέτουν ο ένας τον άλλον υπεύθυνο για τους στόχους τους, χωρίς να επικοινωνούν μεταξύ τους ανάμεσα σε κάθε συνάντηση.

Η Colleen Hoover στο συγκεκριμένο μυθιστόρημα θα σε κάνει να γυρίζεις με ανυπομονησία την επόμενη σελίδα και να θες να μάθεις όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για τη σχέση της Fallon και του Ben.

Παρά το γεγονός ότι περνούν μόνο 28 ώρες μαζί, συνεχίζουν να στηρίζουν ο ένας τον άλλον με τρόπους που δεν βλέπω συχνά να απεικονίζονται σε άλλα ρομαντικά μυθιστορήματα. Για παράδειγμα, ο Ben χτίζει σταδιακά την αυτοπεποίθηση της Fallon διασφαλίζοντας ότι βλέπει τον εαυτό της ως την όμορφη γυναίκα που είναι στην πραγματικότητα.

Και, φυσικά, όπως όλα τα άλλα μυθιστορήματα της Colleen Hoover, υπάρχει μια ανατροπή στο τέλος που σε ξαφνιάζει!

«Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να τον ερωτευτώ και μία σελίδα για να σταματήσω», έγραψε η Hoover για να εκφράσει τον εσωτερικό διάλογο της Fallon όταν έμαθε την τραγική αλήθεια για τον Ben.

Αν έχεις έστω και λίγο ελεύθερο χρόνο στο πολυάσχολο πρόγραμμά σου, διάβασε αυτό το βιβλίο και αν δε το κάνεις σύντομα, πρέπει οπωσδήποτε να μπει στη λίστα σου! Είμαι βέβαιη ότι θα απολαύσεις στο έπακρο τις συγκλονιστικές ιστορίες της Fallon και του Ben και σίγουρα το roller-coaster των συναισθημάτων που θα σου δημιουργήσουν αυτοί οι δύο χαρακτήρες δε θα το ξεχάσεις εύκολα!

Το βιβλίο «Νοέμβρης 9» της Colleen Hoover κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Στη λίστα των εκδόσεων Διόπτρα ακόμα κυκλοφορούν τα βιβλία: Σκοτεινή Αγάπη, Το Ημερολόγιο της Βέριτι, Πληγωμένες Καρδιές, αλλά και το bestseller για το οποίο έγινε γνωστή: Τελειώνει με εμάς. Μετά από την αγάπη που γνώρισε από τους αναγνώστες, 19 Οκτωβρίου κυκλοφορεί η αρχή της ιστορίας με τίτλο Αρχίζει με εμάς.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 9 Νοεμβρίου: Η ημερομηνία που στιγμάτισε τις ζωές 2 ανθρώπων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
ημερομήνια, new york times, new york, μετρο, ηρεμήσω, σημαίνει, νέα, hoover, original, york, times, ηλεκτρονική, οφείλεται, συγκεκριμένο, θες, ημερολόγιο, ipop, google, βιβλια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, www.google.gr, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, φωτια, τελος του κοσμου, ipop, βιντεο, ημερολόγιο, ηλεκτρονική, γυναικα, γωνια, ηθοποιος, ηχος, καριερα, ονειρα, προγραμμα, times, αγαπη, αρθρο, απλα, αυτοπεποιθηση, βιβλιο, βρισκεται, γεγονος, γινει, δυναμη, εγινε, ειπε, υπαρχει, επιτυχια, επιθυμια, τεχνολογια, ζωη, ζωη μου, ιδια, ηρεμήσω, θες, θες να μαθεις, εκδοσεις, καιγεται, κινητο, λεπτομερειες, λεσχη, λειπει, μαγεια, μυστικο, μικρο, μορφη, μπορεις, μυθιστορημα, νεα υορκη, ομπρελα, ομορφη, οπωσδηποτε, ουλες, πρωταγωνιστες, πωλησεις, σιγουρα, σιγουρη, συγκεκριμένο, συντομα, σπιτι, ταξιδια, το αγορι, φυσικα, φοιτητρια, χρονος, ωρες, αγορι, εφαρμογη, hoover, καρδιες, καρδια, μεινει, new york times, new york, original, σημαίνει, θεματα, θεσεις, υπεροχο, york
Τυχαία Θέματα