9 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πριν τα 40

05:01 27/3/2014 - Πηγή: iPop

Έχετε χρόνο, έχετε χρήμα και διάθεση να εξερευνήσετε τον κόσμο! Θέλετε να πάτε ταξίδια παντού αλλά δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε; Εδώ αρχίζει ο διδακτικός ρόλος του διαδικτύου και του iPop (για να γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι). Αντί να σπαζοκεφαλιάζετε με το πού να πάτε και από πού να ξεκινήσετε, κάναμε εμείς οοοολη τη δουλειά για εσάς.

Πως είπατε; Δεν φτάνουν τα λεφτά ούτε για μέχρι το Λουτράκι; Ε καλά! Βάλτε το θέμα στα fav και ανοίχτε το στα 60. Εκεί θα είναι και το θέμα και οι περιοχές του πλανήτη… :-Ρ

Πάμε ταξίδια τώρα!

Το
Φεστιβάλ των φαναριών στην Ταιβάν

Το πιο ρομαντικό φεστιβάλ του κόσμου. Κάθε χρόνο στην πρώτη πανσέληνο της χρονιάς του φεγγαριού, σε απλά ελληνικά κάπου στις αρχές Μαρτίου, η Ταιβάν γεμίζει από ρομαντικές ψυχές που απολαμβάνουν εκατομμύρια φαναράκια να φωτίζουν γλυκά τον μαύρο ουρανό. Το έθιμο ξεκίνησε από τους αγρότες που καλωσόριζαν την άνοιξη και το μεγάλωμα της μέρας.

Το Σινικό Τείχος στην Κίνα

Τώρα δηλαδή περιμένετε στα αλήθεια να σας εξηγήσουμε τι και γιατί; Δεν έχει γιατί! Ένα είναι το Σινικό τείχος. Και αν ακόμα χρειάζεστε τη βοήθεια του κοινού για να ενθουσιαστείτε τότε είστε κάτω των είκοσι και έχετε καιρό να διαβάσετε γι” αυτό!

Σαντορίνη!

Κλείστε εισιτήρια τώρα. Είναι μερικές ώρες μακριά από τα σπίτια μας και έτη φωτός μακριά από την γκρίζα καθημερινότητας μας. Καθίστε σ” ένα πεζούλι στην καλντέρα, κρεμάστε το πόδια σας στο κενό, αφήστε τα μάτια να ταξιδέψουν στο απέραντο γαλάζιο. Το κινητό μην πιάνετε στα χέρια σας και μακρυά απ το instagram. Πήξαμε από ίδιες φωτό. Αμάν πια!

Half Dome στο Εθνικό Πάρκο Yosemite της Καλιφόρνια

Η χαρά του αναρριχητή, του πεζοπόρου και του συλλέκτη γραμματοσήμων (ο βράχος ήταν στο γραμματόσημο των 25 cents το 1988). Ο γρανιτένιος μονόλιθος προσελκύει και προκαλεί να ξεδιπλώσετε τις ικανότητές σας στο σκαρφάλωμα. Διάσημος ο «δρόμος του καλωδίου» (Half Dome Cable Route), ένα ζεύγος δηλαδή πλεκτών καλωδίων από χάλυβα για να κρατιούνται οι αναρριχητές και να διανύσουν τα τελευταία 200 μέτρα του βράχου. Μετά η κορυφή και η απίστευτη θέα από τα 1.444 μέτρα! Όσοι το λατρεύουν Καλοκαίρι, μας υπόσχονται ότι θα μας κοπεί η ανάσα αν το δούμε με μια λεπτή στρώση χιονιού, όπως στη photo που ακολουθεί.

Το μοναστήρι «Η φωλιά του τίγρη» στο Μπουτάν

Εντυπωσιακό έτσι; Και έξω από τα γνωστά τουριστικά και τις ατραξιόν. Τι πρέπει να ξέρουμε για το συγκεκριμένο; Το όνομά του εις την αγγλική για να το googlάρετε με την ησυχία σας. Copy paste λοιπόν: Taktsang. Ξέχασα! Αν είστε υψοφοβικοί μην googlάρετε καν.

XS Club στο Las Vegas

Όπως ακριβώς το φαντάζεστε. Μουσικές, ξέφρενοι χοροί, φώτα, ποτά και celebrities. Είστε στο Las Vegas και μάλιστα στο καλύτερο bar που διαθέτει η πόλη. Να πίνετε το ποτό σας στην μπάρα και να ακούτε το κελαριστό γέλιο της Αντζελίνας στο διπλανό τραπέζι. Ο.Κ! Η Αντζελίνα δεν γελάει. Καθόλου. Πόσο μάλλον κελαριστά. Πιάσατε το νόημα υποθέτω…! Σωστά;

Αβάνα, Κούβα

Παραδοσιακή αξία! Αντίκες αυτοκίνητα στο δρόμο, κύματα να σκάνε στην λεωφόρο Μαλεκόν, κουκλάρες λατίνες που περπατούν θαρρείς και εκτελούν χορογραφία. Κούβα. Must προορισμός. Μην παρασυρθείτε και «ντυθείτε» με την επαναστατική σας διάθεση. Αυτά που ξέρατε, τελείωσαν μαζί με τον Φιντέλ!

Πέτρα Ιορδανία

Πού… «φρέναρε» απότομα με το άλογο ο Ιντιάνα Τζόουνς τότε που κυνηγούσε κάτι πράσινα διαμάντια; Μπροστά σε μια τεράστια πύλη στη μέση της ερήμου; Στην Πέτρα της Ιορδανίας. Ο μεγαλύτερος μνημειακός θησαυρός της χώρας. Η βραχοπολιτεία, που έμενε κρυμμένη αιώνες μέχρι να την ανακαλύψει τυχαία ένας 25χρονος αποτελείται από μια επιβλητική τεράστια πύλη που οδηγεί σε ένα μικροσκοπικό καμαράκι. Ποιος την έκτισε, τι ήθελε να τιμήσει, να πει, να δείξει, να καταφέρει…παραμένει αιώνιο μυστήριο.

Νέα Υόρκη

Ονειρεμένη μητρόπολη. Χωνευτήρι πολιτισμών. Εδώ χωράνε οι πάντες. (Και σχεδόν πάντα τρέχουν.) Θα έχετε την αίσθηση ότι έχετε ξανάρθει. Όλα θα σας θυμίζουν κάτι. Νισάφι πια. Τόσες ταινίες γυρίστηκαν εδώ. Τόσες σειρές…βλέπε sex and the city!

worldofwanderlust.com

The post 9 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πριν τα 40 appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα