Athens Pride 2019: Η Αθήνα γέμισε με τα χρώματα του ουράνιου τόξου! (Photos)

20:57 8/6/2019 - Πηγή: iPop
Το κέντρο της Αθήνας γέμισε με τα χρώματα του ουράνιου τόξου για το Athens Pride 2019, κεντρικό σύνθημα του οποίου ήταν το «Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία». Εικόνες και βίντεο απ’ τη μεγάλη παρέλαση!

Επετειακό είναι το φετινό Athens Pride 2019, καθώς συμπληρώνονται 15 χρόνια από το πρώτο Pride στην Αθήνα,

αλλά και 50 χρόνια απ’ την εξέγερση του Στόουνγουόλ στη Νέα Υόρκη, στις 28 Ιουνίου του 1969.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στο φετινό Pride της Αθήνας, με τους συμμετέχοντες να ξεχύνονται στους δρόμους κρατώντας στα χέρια τους σημαίες του ουράνιου τόξου και να στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά των διακρίσεων και των προκαταλήψεων εις βάρος της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

It wouldn’t be #AthensPride2019 without drums #longdistancepride pic.twitter.com/hNy0CPdrlt

— Aspa (@planktoninspace) June 8, 2019

Σημειώνεται ότι το 15ο Athens Pride τιμά τη μνήμη του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλο, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Παράλληλα, η Βουλή των Ελλήνων, με την ευκαιρία των σημερινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας 2019, αναδεικνύει το μήνυμα του σεβασμού του δικαιώματος κάθε ανθρώπου στον αυτοπροσδιορισμό της έμφυλης ταυτότητάς του, με τη συμβολική φωταγώγηση της πρόσοψής της στα χρώματα του ουράνιου τόξου, το βράδυ του Σαββάτου απ’ τις 21:00 έως τις 23:30.

Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, στην πλατεία Συντάγματος, θα διασκεδάσουν με τα τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά και της Ελένης Φουρέιρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

INTIME News

INTIME News

INTIME News

INTIME NewsΤα μηνύματα των πολιτικών

Λίγο πριν ξεκινήσει η φετινή παρέλαση του Athens Pride μηνύματα έστειλαν τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ενώ στην εκδήλωση το παρών έδωσε και αντιπροσωπεία της Ν.Δ.

Σε μήνυμα του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτηριστικά έγραψε: «Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις. Εμείς, αυτό το δρόμο έχουμε επιλέξει».

«Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις». Εμείς, αυτό το δρόμο έχουμε επιλέξει #AthensPride2019 pic.twitter.com/1D2jgoLNgc

Αλέξης Τσίπρας (@atsipras) June 8, 2019

Την ανάγκη για μία «ανοιχτή κοινωνία που αποδέχεται τη διαφορετικότητα» τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά σε μήνυμά της για το Athens Pride, ενώ το χαρακτήρισε και ως «σημείο αναφοράς για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα».

Είμαστε εδώ, γιατί υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα απέναντι σε κάθε είδους διάκριση. Για μια κοινωνία δημοκρατική, όπου όλοι είναι ισότιμοι

Στην παρέλαση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Ρένα Δούρου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Παύλος Γερουλάνος.

EUROKINISSI

INTIME NewsΔείτε φωτογραφίες απ’ το περσινό:

Όλη η Αθήνα «ΠΑΡΟΥΣΑ» στο 14ο Athens Pride (Photos)

Photo: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Το άρθρο Athens Pride 2019: Η Αθήνα γέμισε με τα χρώματα του ουράνιου τόξου! (Photos) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα