Covid Free GR Wallet: Η νέα εφαρμογή για αποθήκευση τεστ και πιστοποιητικών εμβολιασμού στο κινητό είναι εδώ!

11:47 4/11/2021 - Πηγή: iPop

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε και εγκαινίασε τη νέα εφαρμογή Covid Free GR Wallet! Η συγκεκριμένη εφαρμογή αφορά τους πολίτες, προκειμένου να τους διευκολύνει στη διαδικασίας ελέγχου των που αφορά τα πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης και διαγνωστικών ελέγχων.

Η εφαρμογή Covid Free GR Wallet έρχεται ουσιαστικά να αντικαταστήσει τα εκτυπωμένα έγγραφα, καθιστώντας πιο εύκολη και απλή την αποθήκευση και

επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ταυτόχρονος εμβολιασμός για την γρίπη και τον κορονοϊό: Είναι ασφαλής;

Πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή Covid Free GR Wallet;

Για να μπορέσεις να αποκτήσεις και να διαχειριστείς τη νέα εφαρμογή πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

Κάνε εγκατάσταση της εφαρμογής Covid Free GR Wallet είτε από το Google Play είτε από το App Store.Έπειτα, αν δε το έχεις κάνει ήδη, προχώρησε στην έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού (ή αντιστοίχως νόσησης ή αποτελέσματος τεστ). Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες που εμβολιάζονται μπορούν να εκδώσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, είτε το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19.Στη συνέχεια, πρέπει να προσθέσεις το πιστοποιητικό σου στην εφαρμογή. Αυτό γίνεται με δυο τρόπους:
α) είτε με τη σάρωση QR Code (από εκτυπωμένο πιστοποιητικό ή από QR code σε άλλη οθόνη)
β) είτε με την εισαγωγή αρχείου PDF (αφορά όσους έχουν «κατεβάσει» το πιστοποιητικό στη συσκευή τους, σε μορφή PDF).

Lockdown για τους ανεμβολίαστους: Όλες οι διευκρινήσεις για τα νέα μέτρα και τους αποκλεισμούς

Όταν γίνει η εισαγωγή, το πιστοποιητικό εμφανίζεται σε ευκρινή μορφή στο «πορτοφόλι» της εφαρμογής, ώστε ο QR code να διαβάζεται εύκολα, αλλά και να βλέπει ο ελεγκτής το όνομα του πολίτη, την ημερομηνία γέννησης και την ημερομηνία εμβολιασμού.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείς να προσθέσεις στην εφαρμογή τα πιστοποιητικά νόσησης και τα αποτελέσματα εργαστηριακών τεστ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Covid Free GR Wallet: Η νέα εφαρμογή για αποθήκευση τεστ και πιστοποιητικών εμβολιασμού στο κινητό είναι εδώ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα