Dark Academia: Όσα πρέπει να ξέρεις για να το νέο trend που καταλαμβάνει το TikTok – Πώς να το εντάξεις στην ντουλάπα σου;

14:06 28/4/2022 - Πηγή: iPop

Πιθανότατα να έχεις ακούσει τον όρο «Dark Academia» να κυκλοφορεί στα social media και κυρίως στο TikTok. Έχεις αναρωτηθείς, όμως, τι είναι αυτό και γιατί όλοι έχουν αγαπήσει αυτό το νέο trend;

Τα τελευταία χρόνια, το TikTok έχει αναδειχθεί ως μια από τις μεγαλύτερες επιρροές στη μόδα. Όταν μια τάση της μόδας ή μια αισθητική γίνεται viral, τότε όλοι, και κυρίως η νεολαία, την ακολουθούν πιστά.

Είδαμε το TikTok να εκλαϊκεύει στυλ όπως το VSCO girl,

το y2k, το cottagecore και την αισθητική «It girl». Τώρα, βλέπουμε όλο και περισσότερα βίντεο με θέμα «Dark Academia». Βίντεο που αφορούν τόσο το στυλ, όσο και την αισθητική.

Dark Academia: Η σύγχρονη τάση στην διακόσμηση που αγαπά η νέα γενιά και πώς να την εντάξεις στον χώρο σου

@alliesbooknook pt. 1 Dark Academia #booktok #fyp #books #darkacademia #academia #oldmoney #maraduers ♬ Swing ling x 505 – gay for suki

Τα στοιχεία του είδους Dark Academia περιλαμβάνουν κυκλοθυμικό χαμηλό φωτισμό, σκοτεινούς διαδρόμους, μαύρα σύννεφα στον ουρανό, dark βιβλιοθήκες και περιοδικά γεμάτα με σημειώσεις και εξομολογήσεις.

Αν προσπαθείς να φανταστείς πώς μπορεί να μοιάζει κάτι τέτοιο και θέλεις να το κάνεις εικόνα στο μυαλό σου, σκέψου το κάστρο του Hogwarts από τις ταινίες του Harry Potter. Οι τεράστιοι σκούροι, πέτρινοι διάδρομοι, η σκοτεινή βιβλιοθήκη, το σκοτεινό δάσος, η μεγάλη αίθουσα και οι σκουρόχρωμες στολές είναι όλα εξαιρετικά παραδείγματα ενός σκηνικού Dark Academia.

@liatotza #darkacademia #dreamlife #harrypotter #dramione #hptiktok #booktok #foryou ♬ all i ever wanted – idali

Το Dark Academia ρομαντικοποιεί την ιδέα της γνώσης με μια πιο γοτθική, πιο κυκλοθυμική νότα. Δίνει έμφαση στα κλασικά ελληνικά έργα τέχνης και στη λογοτεχνία από αξιοσέβαστους συγγραφείς όπως η Jane Austen. Όλοι εκφράζονται μέσα από την ανάγνωση και τη γραφή. Δίνουν βάση στις φιλοσοφικές συζητήσεις γύρω από τη ζωή και τον θάνατο και εξερευνούν τις ιδέες αυτές με ακαδημαϊκά μέσα.

Very Peri: Το χρώμα του 2022 καταλαμβάνει τον χώρο της μόδας – Μάθε κι εσύ πώς να το εντάξεις στην γκαρνταρόμπα σου

Στυλ Dark Academia: Πώς να το εντάξεις στην αισθητική σου

Πώς μπορείς, όμως, να μεταφέρεις αυτή τη διάθεση στην γκαρνταρόμπα σου; Σκέψου ένα preppy στυλ, αλλά με μια πιο σκούρα χρωματική παλέτα.

Το στυλ Dark Academia χαρακτηρίζεται από τη σκοτεινή και αγωνιώδη ατμόσφαιρα που δίνει, έτσι η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει γκρι, μαύρο, σκούρο πράσινο, μπορντό, μπλε και καφέ, αν και είναι ευπρόσδεκτα τα ουδέτερα χρώματα όπως το μπεζ, το λευκό και το κρεμ. Δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα prints που χρησιμοποιούνται στις εμφανίσεις Dark Academia, αλλά το καρό και το argyle φαίνεται να είναι δημοφιλή μοτίβα στην αισθητική.

@angemariano dark academia #darkacademia #academia #aesthetic #darkacademiaoutfits #darkacademiaaesthetic #darkacademiafashion #fashioninspo #pintereststyle ♬ Sleep Walk – Santo and Johnny

Το πιο δημοφιλές ντύσιμο του Dark Acdemia αποτελείται από μια καρό φούστα, ένα διάφανο καλσόν, ένα λευκό μπλουζάκι κι ένα πλεκτό γιλέκο πουλόβερ, μια καμπαρντίνα και ένα ζευγάρι loafers. Μπορείς επίσης να προσθέσεις μια μεγάλη τσάντα χιαστί που θα μπορούσε να χωρέσει ένα περιοδικό ή ένα βιβλίο για να ολοκληρώσεις την ακαδημαϊκή σου εμφάνιση.

24 ώρες, 1.440 λεπτά ή 86.400 δευτερόλεπτα – Η Vogue Portugal σε καλεί να ζήσεις κάθε λεπτό

@cosyacademia dark academia wardrobe #darkacademia #darkacademiaaesthetic #darkacademiaoutfits #darkacademiafashion #darkacademiastyle ♬ original sound – mianne.chan

Αν φαντάζεσαι, λοιπόν, τον εαυτό σου σε ένα παλιό ιστορικό πανεπιστήμιο ή σου αρέσει ο ζοφερός καιρός και η ανάγνωση βιβλίων, το Dark Academia μπορεί να είναι η αισθητική σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Dark Academia: Όσα πρέπει να ξέρεις για να το νέο trend που καταλαμβάνει το TikTok – Πώς να το εντάξεις στην ντουλάπα σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Dark Acdemia, Όσα, TikTok – Πώς,Dark Acdemia, osa, TikTok – pos