H Google απομάκρυνε 600 εφαρμογές απ’ το Play Store

12:47 23/2/2020 - Πηγή: iPop

H Google απομάκρυνε 600 εφαρμογές απ’ το Play Store καθώς, όπως υποστηρίζει, παραβίαζαν τους κανονισμούς και αλλοίωναν την εμπειρία του χρήστη.

Έτσι, αφαιρέθηκαν 600 εφαρμογές απ’ το Play Store, διότι περιείχαν πολλές ενοχλητικές διαφημίσεις με αποτέλεσμα οι χρήστες να είναι κάτι παραπάνω από δυσαρεστημένοι απ’ την εμπειρία τους.

Τι διαφημίσεις περιείχαν κι
αφαιρέθηκαν αυτές οι εφαρμογές απ’ το Play Store;

Οι εν λόγω εφαρμογές είχαν μια σειρά διαφημίσεις, τις οποίες η Google χαρακτηρίζει ως “ενοχλητικές”.

Ποιες είναι αυτές;

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, «ορίζουμε τις ενοχλητικές διαφημίσεις ως διαφημίσεις που προβάλλονται στους χρήστες με απροσδόκητους τρόπους, συμπεριλαμβάνοντας την παρεμπόδιση των λειτουργιών της συσκευής. Ενώ μπορεί να συμβούν μέσα στην εφαρμογή, μία μορφή ενοχλητικών διαφημίσεων που βλέπουμε να αυξάνεται είναι κάτι που αποκαλούμε “διαφημίσεις εκτός περιεχομένου”, στις οποίες κακόβουλοι προγραμματιστές προσφέρουν διαφημίσεις σε μία κινητή συσκευή όταν ο χρήστης δεν είναι στην πραγματικότητα ενεργός στην εφαρμογή τους».

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία σημειώνει πως επενδύει σε νέες τεχνολογίες για να κάνει τον εντοπισμό τέτοιου είδους διαφημίσεων πιο εύκολο για να προστατεύσει τόσο τους χρήστες όσο και τους διαφημιζόμενους.

Οι εφαρμογές antivirus που πρέπει να διαγράψεις:

H εταιρεία ασφαλείας διαδικτύου VPN Pro δημοσίευσε μια λίστα με 14 εφαρμογές antivirus, τις οποίες πρέπει να απεγκαταστήσεις εάν τις έχεις στο Android smartphone σου, καθώς έχουν ένα κρυμμένο λογισμικό με κακόβουλα προγράμματα και διαφημίσεις, ενώ ζητούν πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν θα έπρεπε.

Security MasterVirus CleanerAntivirus Free 2019360 SecurityVirus Cleaner 2019Super Phone Cleaner360 Security LiteSuper CleanerClean MasterSuper SecurityAntivirus FreeAntivirus AndroidAntivirus & Virus CleanerAntivirus MobileΔες ακόμα:

Ο πιο απλός τρόπος να τσεκάρεις εάν οι εφαρμογές Android είναι ασφαλείς!

Photo: Tinh Khuong/ Unsplash

Το άρθρο H Google απομάκρυνε 600 εφαρμογές απ’ το Play Store εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Google, 600,Play Store