H επιστήμη λέει ότι τα πιο επιτυχημένα παιδιά έχουν γονείς με αυτά τα 5 χαρακτηριστικά

20:47 11/2/2021 - Πηγή: iPop

Αν είσαι γονιός, σίγουρα θα σε βοηθήσει να ξέρεις πώς μπορείς να αυξήσεις τις πιθανότητες τα παιδιά σου να ακολουθήσουν μονοπάτια που οδηγούν στην υγεία και την ευτυχία. Δεν είναι εύκολο το να είσαι γονέας και το γνωρίζουμε πολύ καλά. Η σωστή ανατροφή των παιδιών δεν συμβαίνει έτσι απλά από μόνη της, κι ακόμα κι όταν κάνεις τα πάντα σωστά, τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά. Σύμφωνα, όμως, με την επιστήμη οι γονείς των επιτυχημένων παιδιών μοιράζονται κάποια κοινά χαρακτηριστικά.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γονείς επιτυχημένων παιδιών κάνουν διαφορετικά.

Οι
γονείς των επιτυχημένων παιδιών έχουν αυτά τα 5 χαρακτηριστικά

Αφήνουν τα παιδιά τους να καταλάβουν πώς θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον χρόνο τους

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι έφηβοι ηλικίας 13-17 ετών δείχνουν να έχουν μια αύξηση στα ποσοστά κατάθλιψης σε σύγκριση με την προηγούμενη δεκαετία. Μέρος του προβλήματος, είναι ότι οι γονείς θέλουν να δομούν εκείνοι κάθε λεπτό της ζωής των παιδιών τους, και δίνουν προτεραιότητα στην έννοια της ασφάλειας και της επίβλεψης, έναντι της συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Τα παιδιά πρέπει να έχουν την ευκαιρία να εξασκήσουν τις κοινωνικές δεξιότητές τους, όπως το να κάνουν φίλους και να ανακαλύψουν πώς να χειριστούν διαπροσωπικά προβλήματα.

Freepik

Βοηθούν τα παιδιά τους να μάθουν να διαβάζουν

Η ικανότητα της ανάγνωσης είναι πολύτιμη δεξιότητα που επηρεάζει με πολλούς τρόπους τη ζωή ενός ατόμου. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται στην ανάγνωση. Οι γονείς θα πρέπει να ακολουθούν μια πρακτική προσέγγιση για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να ευδοκιμήσουν σε αυτόν τον τομέα.

Πόσο σημαντικό είναι το λογοτεχνικό βιβλίο για το παιδί σου;

Έχουν επίγνωση του τι μοιράζονται στα social media σχετικά με τα παιδιά τους

Το Sharenting είναι η υπερβολική δημοσίευση πληροφοριών σχετικά με τα παιδιά στα κοινωνικά δίκτυα. Σε μια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 70% των γονέων που χρησιμοποιούν τα social media, έχουν δει άλλους γονείς να μοιράζονται πράγματα στο Διαδίκτυο που θα μπορούσαν να ενοχλήσουν ένα παιδί, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών πληροφοριών που δίνουν για την τοποθεσία ενός παιδιού ή φωτογραφίες. Γιατί θέλουμε να το κάνουμε αυτό; Οι καλύτεροι γονείς προστατεύουν την ιδιωτικότητα των παιδιών τους και τους διδάσκουν μέσω του παραδείγματός τους ότι δεν χρειάζεται να δημοσιοποιούνται όλα.

Δεν τους αφήνουν να έχουν τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο

Καναδοί ερευνητές εξέτασαν δεδομένα σχετικά με περισσότερα από 1.800 παιδιά. Μελέτησαν τα τα παιδιά που είχαν τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρά τους στην ηλικία των 4 και διαπίστωσαν ότι στις ηλικίες 12 και 13 ετών αυτά τα παιδιά είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος, ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες και υψηλότερα επίπεδα συναισθηματικής δυσφορίας. Ήταν επίσης πιο επιρρεπείς σε καταθλιπτικά συμπτώματα, θυματοποίηση, σωματική επιθετικότητα και χαμηλότερα επίπεδα κοινωνικότητας. Κάνε το υπνοδωμάτιο του παιδιού σου μια ζώνη χωρίς οθόνες!

Pixabay

Έχουν μια πρακτική προσέγγιση στην εκπαίδευση

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μισσούρι, όταν οι γονείς ασχολούνται με την εκπαίδευση των παιδιών τους στις αρχές του σχολικού έτους, τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να έχουν προβλήματα συγκέντρωσης και συμπεριφοράς αργότερα μέσα στο έτος.

Οι γονείς των πιο επιτυχημένων παιδιών έχουν ως προτεραιότητα τη βοήθεια με τις εργασίες στο σπίτι, την τακτική επικοινωνία με τους καθηγητές, την παρακολούθηση σχολικών εκδηλώσεων, τον εθελοντισμό στο σχολείο και την ένταξη σε γονικές ομάδες .

Οι μαθητές με αφοσιωμένους γονείς τείνουν να έχουν καλύτερες κοινωνικές δεξιότητες και είναι σε θέση να επικεντρωθούν στις εργασίες τους ευκολότερα.

Το παιδί σου δεν ανοίγει βιβλίο για το σχολείο; Εναλλακτικοί τρόποι εκμάθησης που θα του κεντρίσουν το ενδιαφέρον

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο H επιστήμη λέει ότι τα πιο επιτυχημένα παιδιά έχουν γονείς με αυτά τα 5 χαρακτηριστικά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
H επιστήμη λέει ότι τα πιο επιτυχημένα παιδιά έχουν γονείς με αυτά τα 5 χαρακτηριστικά,