ISIS: 33 νέα θύματα από ομαδική σφαγή

12:28 6/4/2017 - Πηγή: iPop

Σύμφωνα με μία ομάδα ελέγχου, νέα θύματα προέκυψαν από ομαδική σφαγή του ISIS την Τετάρτη, στην Ανατολική Συρία.

Σύμφωνα με το Βρετανικό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε στην έρημο al-Mayadin που βρίσκεται δίπλα στην στρατηγικής σημασίας πόλη Deir Ezzor.

Η ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Λονδίνο ανέφερε ότι ήταν η μεγαλύτερη επιχείρηση εκτέλεσης που διεξάχθηκε το 2017 από τον ISIS.

Σύμφωνα

με τις πληροφορίες της ομάδας «μπόρεσε να παρακολουθήσει την εκτέλεση και να δει τα πτώματα», τα θύματα είναι 33 άνθρωποι, από 18 μέχρι 25 χρονών, με αιχμηρά αντικείμενα, δίπλα σε μια τρύπα που είχαν σκάψει οι στρατιωτικοί και που τελικά «γέμισε με αίμα».

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο ήταν άγνωστο αν αυτοί που εκτελέστηκαν άνηκαν στην κυβέρνηση της Συρίας ή ήταν στρατιωτικοί σύμμαχοι ή ακόμη αν ήταν μέλη της μονάδας του αντάρτικου στρατού.

Ο Αμερικάνος πρόεδρος, Donald Trump έχει αναφέρει στο παρελθόν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι της πρέπει να διαλύσουν το ISIS και να «προστατέψουν τον πολιτισμό».

«Θα διαλύσουμε το ISIS και θα προστατέψουμε τον πολιτισμό. Δεν έχουμε άλλη επιλογή», δήλωσε ο Τrump σε γενική συνέλευση που είχε με τον βασιλιά της Ιορδανίας Abdullah, στον Λευκό Οίκο.

Η στρατιωτική προσπάθεια που έγινε προς την τρομοκρατική οργάνωση προχωράει με το πέρασμα του χρόνου.

Πολλές πόλεις έχουν ανακτηθεί από τους στρατιωτικούς της Συρίας, και το ISIS έχει χάσει μεγάλα τμήματα εδάφους στο Ιράκ και στην Συρία.

Όμως οι δύο σημαντικότερες μάχες: H ανάκτηση της Mosul στο Ιράκ και της Raqqa στην Συρία, δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

Πέρσι, κάποιες συντονισμένες στρατιωτικές μονάδες του Ιράκ, υποστηριζόμενες από τον συνασπισμό, ύστερα από μια σειρά από επιτυχείς μάχες κατόρθωσαν να διώξουν το ISIS από πολλές πόλεις της χώρας.

Αυτές οι μάχες περιλάμβαναν την ανάκτηση της Ανατολικής Mosul όπως επίσης και τις Ιρακινές πόλεις Fallujah, Ramadi και πολλές ακόμα μικρότερες κωμοπόλεις κατά μήκους του ποταμού Τίγρη.

Με την υποστήριξη του συνασπισμού, οι Ιρακινοί μπόρεσαν επίσης να νικήσουν το ISIS στο Makhmour και στο Qayyarah, επιτρέποντας στην στρατιωτική τους μονάδα να εγκαθιδρύσει βάσεις στις δύο αυτές τοποθεσίες και να τις χρησιμοποιήσει ως κέντρα υλικοτεχνικής υποστήριξης στην μεγάλη μάχη της για την πλήρη ανάκτηση της Mosul.

Τον Φεβρουάριο όμως, οι Ιρακινές στρατιωτικές μονάδες εξαπέλυσαν μια τελευταία μεγάλη επίθεση ενάντια στο ISIS στο Ιράκ, προσπαθώντας να πάρουν πίσω την Δυτική Μοσούλη.

The post ISIS: 33 νέα θύματα από ομαδική σφαγή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα