Iστορική φωτογραφία: Η στιγμή που αποχωρεί ο τελευταίος Αμερικανός στρατιώτης απ’ το Αφγανιστάν

10:24 31/8/2021 - Πηγή: iPop

Τον γύρο όλου του κόσμου κάνει η φωτογραφία που δείχνει τη στιγμή που ο τελευταίος Αμερικανός στρατιώτης αποχωρεί απ’ το Αφγανιστάν. Η σημασία της εικόνας που θα μείνει στην ιστορία.

Όπως έγραψε το Reuters δημοσιεύοντας την εικόνα στο Instagram του, ο ταγματάρχης στρατού των ΗΠΑ Στρατηγός Chris Donahue, διοικητής της 82ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας, ήταν ο τελευταίος στρατιώτης

που εγκατέλειψε το Αφγανιστάν στον 20ετή πόλεμο.

Η φωτογραφία, που τραβήχτηκε από φωτογράφο που χρησιμοποίησε φακό νυχτερινής όρασης, τον δείχνει να ανεβαίνει σε ένα αεροπλάνο στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, τα τελευταία λεπτά της 30ής Αυγούστου 2021.

View this post on Instagram

A post shared by Reuters (@reuters)

Τη φωτογραφία ανέβασε στο Twitter το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, βάζοντας τέλος σε μια πολυετή, πολύ σκληρή περίοδο που άφησε πίσω της εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς.

Η τελευταία πτήση αναχώρησε από την Καμπούλ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα).

Το τελευταίο C-17 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Καμπούλ στις 19.29 (22.29 ώρα Ελλάδας) της 30ης Αυγούστου

The last American soldier to leave Afghanistan: Maj. Gen. Chris Donahue, commanding general of the @82ndABNDiv, @18airbornecorps boards an @usairforce C-17 on August 30th, 2021, ending the U.S. mission in Kabul. pic.twitter.com/j5fPx4iv6a

— Department of Defense (@DeptofDefense) August 30, 2021

Πλέον, λοιπόν, οι ΗΠΑ (και οι σύμμαχοί τους) αφήνουν το Αφγανιστάν στα χέρια των Ταλιμπάν, δηλαδή των ισλαμιστών που ανέτρεψαν στα τέλη του 2001, όταν εισέβαλαν στη χώρα. Κατά η διάρκεια της πολυετούς σύρραξης, πάνω από 2.460 μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν. Πρόκειται για τον πιο μακρόχρονο πόλεμο στην ιστορία των ΗΠΑ.

Μια από τις ιστορικότερες φωτογραφίες του Αφγανιστάν που ανήκει σε Έλληνα φωτορεπόρτερ

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News.

Το άρθρο Iστορική φωτογραφία: Η στιγμή που αποχωρεί ο τελευταίος Αμερικανός στρατιώτης απ’ το Αφγανιστάν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα